Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-17-2014, 11:14 AM
Kiergtr Kiergtr is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: St. Louis
Posts: 2
Default Mobilepre and Garage Band

I am new to the forum. I have an old M Audio Mobilepre and a newer Macbook pro running 10.9.5. My Mobilepre is not detected by my Macbook. Do I need a driver update? Is there even one available?

Thanks,

Kiergtr
Reply With Quote
  #2  
Old 12-17-2014, 11:28 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Mobilepre and Garage Band

MobilePre drivers
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 12-17-2014, 11:28 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,199
Default Re: Mobilepre and Garage Band

Quote:
Originally Posted by Kiergtr View Post
I am new to the forum. I have an old M Audio Mobilepre and a newer Macbook pro running 10.9.5. My Mobilepre is not detected by my Macbook. Do I need a driver update? Is there even one available?

Thanks,

Kiergtr
http://avid.force.com/pkb/articles/e...ilePre-Drivers

Make sure you have to correct (latest in this case) driver installed. If that is not it debug the USB cable and remove all other USB periperals you can and restart the computer. Make sure you have have disabled power management/sleep and never manually sleep/suspend/shut the lid of the MacPro with the interface attached (or it will likely disappear from OS X... I assume but don't know for sure that common Avid interface driver issue is an issue with these drivers as well)... if so you need to reboot the Mac. If you want more help here you need to provide much more detailed system info, start at the "Help us Help You - READ THIS Before Posting! above.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-17-2014, 11:34 AM
Kiergtr Kiergtr is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: St. Louis
Posts: 2
Default Re: Mobilepre and Garage Band

I will check the "Help us Help You" but I think that I might have the first generation MobilePre. I have read that there is not an update available to be compatible with 10.9.5 Is that right?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-17-2014, 12:18 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,199
Default Re: Mobilepre and Garage Band

All you need to know/all folks here do know is on the Avid driver pages.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Configuring Garage Band drummer9 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-20-2009 06:30 AM
Garage band randa112 Pro Tools M-Powered (Mac) 2 11-08-2008 07:50 PM
Garage Band 1 Help. tempest1226 Virtual Instruments 5 02-16-2007 05:51 PM
Digi 001 +Garage Band squeezebob 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-02-2004 03:57 PM
Garage Band Arrives Diesel10 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 22 01-17-2004 12:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com