Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-24-2017, 10:49 AM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Default Sound and video randomly stops working when HD Native is selected as output.

Does anyone else have this problem? On a 2016 TB MacBook Pro if I have the HD Native selected as an output sometimes videos and sound will stop working and I'll have to switch the output to Internal Speakers for it work. If I switch it back and fourth a few times the HD Native will finally work again with sound and videos will play.

Any idea what's going on and how to avoid it?
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Sierra 10.13.3 | Avid HD Omni | Pro Tools 12 HD Native | Avid Artist Control | Avid Artist Mix | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2017, 10:55 AM
MIKEROPHONICS's Avatar
MIKEROPHONICS MIKEROPHONICS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TWICKENHAM (South West London) UK
Posts: 2,081
Default Re: Sound and video randomly stops working when HD Native is selected as output.

Drive issues? What drive is your video on? What device are you using for video playback or are you using desktop video? Codec? Wrapper?Track count? Need much more info to begin to help you


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
cheers

Mike Aiton BSc (hons)
Dubbing Mixer/Sound Designer

BAFTA member
IPS member

former Post Production Expert at www.pro-tools-expert.com
-------------------------------------------------------------------
www.mikerophonics.com
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2017, 11:00 AM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Default Re: Sound and video randomly stops working when HD Native is selected as output.

Sorry, I should have stated video within browsers. From FB videos to YouTube videos, sometimes, like right now, if the HD Native is selected as the output they won't play, neither will any sound or tracks in iTunes. There's something about when the HD Native is selected that, after a while, it prevents media from playing (it just appears frozen) but when I switch to Internal Speakers as output it sounds like a bunch of system sounds all playing at once trying to catch up.

So I'm not sure what kind of codecs or anything but when it happens system sounds don't work (like Skype message receiving sounds), iTunes won't play tracks and YouTube videos won't load. Again, changing the output causes everything to suddenly "catch up" and everything works again.

I have no idea how better to explain this bizarre behavior.
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Sierra 10.13.3 | Avid HD Omni | Pro Tools 12 HD Native | Avid Artist Control | Avid Artist Mix | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #4  
Old 01-24-2017, 01:15 PM
MIKEROPHONICS's Avatar
MIKEROPHONICS MIKEROPHONICS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TWICKENHAM (South West London) UK
Posts: 2,081
Default Re: Sound and video randomly stops working when HD Native is selected as output.

I can't help you here as I don't have a mac laptop. I assumed wrongly that it was an Avid video engine issue. Sorry


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
cheers

Mike Aiton BSc (hons)
Dubbing Mixer/Sound Designer

BAFTA member
IPS member

former Post Production Expert at www.pro-tools-expert.com
-------------------------------------------------------------------
www.mikerophonics.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video randomly stops playing back rnd Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-23-2011 12:34 PM
Delay Compensation Randomly Stops Working edit machine Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 11-02-2010 07:45 AM
Pro tools, Video randomly stops playing Frontman Music Pro Tools TDM Systems (Win) 0 08-31-2010 01:29 AM
003 fader randomly stops working. GloryIsSilent 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 08-16-2010 01:33 PM
002 randomly stops working!! reyalp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-24-2006 07:12 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com