Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-08-2009, 02:36 PM
richie richie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 34
Default Link Timeline And Edit Selection in PT8 - help..!

In PT7 I had "Link Timeline And Edit Selection" selected as default. During playback I could click on the screen, select regions etc, without interupting playback. And the next playback would start from wherever the cursor was. Those were wonderful days.

But in PT8 with "Link Timeline And Edit Selection" selected, as soon as I click anywhere on the screen it stops current playback and instead starts playing from wherever I just clicked. This is so fundamentally frustrating that I don't enjoy using PT8 anymore. If I unselect "Link Timeline And Edit Selection" then the problem goes away, but now the next playback doesn't start from where the cursor is.

Is there a fix - am I missing something really obvious?

Thanks,
Richie
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2009, 03:40 PM
axiom axiom is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Austin, TX, USA
Posts: 241
Default Re: Link Timeline And Edit Selection in PT8 - help..!

Try "Insertion Follows Playback". I think that will help.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2009, 05:00 PM
Richard901 Richard901 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 467
Default Re: Link Timeline And Edit Selection in PT8 - help..!

Richie
Another thing to try is deselecting Dynamic Transport in the Options menu.

Hope this helps.

Richard
Reply With Quote
  #4  
Old 02-09-2009, 03:27 AM
richie richie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 34
Default Re: Link Timeline And Edit Selection in PT8 - help..!

Thank you both for your replies, but the winner is... Richard. It was Dynamic Transport, I had no idea that even existed. Thank you SO much!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-09-2009, 08:10 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,226
Default Re: Link Timeline And Edit Selection in PT8 - help..!

Quote:
Originally Posted by Richard901 View Post
Richie
Another thing to try is deselecting Dynamic Transport in the Options menu.

Hope this helps.

Richard
A lot of people have missed that one.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #6  
Old 02-09-2009, 08:30 AM
Richard901 Richard901 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 467
Default Re: Link Timeline And Edit Selection in PT8 - help..!

Richie

Thanks - glad you got it working.

Richard
Reply With Quote
  #7  
Old 02-09-2009, 10:15 AM
SixChurchStreet SixChurchStreet is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New City, NY
Posts: 1,298
Default Re: Link Timeline And Edit Selection in PT8 - help..!

Quote:
Originally Posted by richie View Post
Thank you both for your replies, but the winner is... Richard. It was Dynamic Transport, I had no idea that even existed. Thank you SO much!
That one got me too. Made me insane, I'm like WHAT?!! I was close to resinstalling before I figured out that Dynamic Transport thing. haha.
__________________
Mac Pro 5,1 2.4GHz 8-Core 16GB RAM High Sierra | Focusrite Scarlett 6i6 Mk2 | Pro Tools 2020 | Studio One 4
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Grr.. Link Timeline Edit Track Edit Timeline Selection confusion deepfrequencies macOS 3 02-06-2014 03:40 PM
link timeline and edit selection not working blackdognove 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-06-2011 02:17 AM
Link Timeline & Edit Selection Problems The Dougfather 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-21-2006 12:48 PM
Link Edit and Timeline Selection logandrum Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-06-2005 07:16 AM
Link Edit and Timeline Selection logandrum Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-06-2005 12:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com