Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-08-2004, 05:28 AM
YogiBear YogiBear is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 6
Default Digi 002 Rack + Control 8 or Digi 002 Full System

Dear All,

Thanks for your help yesterday with the 002 question....

Another question though - just exploring the options here...

What would you prefer to have-

A 002 Rack and a Control 8 surface to go with it....

OR

The Full 002, which has the Control surface built-in....

The two options I think will do similar things overall, and are about the same price.....

Any advantage either way though?

Mark
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2004, 08:11 PM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,957
Default Re: Digi 002 Rack + Control 8 or Digi 002 Full System

Just my 2 cents worth here. I like my 002 table top unit. The faders are handy as is the monitor volume. The difference over a command8 and 002R-the rear panel of the table top unit is a bit easier to acces than the rack unit which might end up in a deep rack or otherwise harder to get at for patching or phantom power switching. It really depends on how you work.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2004, 09:11 PM
Chris Cavell Chris Cavell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Louisiana, USA
Posts: 4,831
Default Re: Digi 002 Rack + Control 8 or Digi 002 Full System

I think I honestly would prefer a 002R +command8 to the full 002 I purchased prior to news of the command 8's development.

It makes location recording easier, and I never really use my 002 as a standalone mixer.
__________________
Cavell Studios
Reply With Quote
  #4  
Old 11-09-2004, 02:28 AM
Andi R Andi R is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Berlin, Germany
Posts: 595
Default Re: Digi 002 Rack + Control 8 or Digi 002 Full System

I think you´re just a little more flexible with 2 units. They´re almost the same. I own a 002r and will get a Command8 or similar some time. If you´r on the road, you just need your Laptop and the Rack... good to go! whatever...
__________________
ReRecording Mixer & Venue D-Show Live Sound & Recording Engineer


www.audio-machinery.com
Reply With Quote
  #5  
Old 11-09-2004, 06:13 AM
coolhunter coolhunter is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Paris, France
Posts: 4
Default Re: Digi 002 Rack + Control 8 or Digi 002 Full System

I personnaly own a Digi002, and I never use the standalone mixer mode. Reasons are: 1)you cannot monitor the inputs separatly, the monitor unit being wired to the analog 1/2 outputs 2)no inserts.
002 is a great piece of gear, but as the controllers are NOT standard midi compliant (you can't use the unit as a standard midi controller when working outside Protools), Command8 + digi002R will remain a better choice.

BTW, as Digi released a MME audio driver to use the 002 with third party software, It should be possible to release a Firewire MIDI driver or a 002 Firmware update to add the midi controller feature to the 002. Hello, Digi, Where are you???

cheers
Reply With Quote
  #6  
Old 11-09-2004, 10:38 AM
YogiBear YogiBear is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 6
Default Re: Digi 002 Rack + Control 8 or Digi 002 Full Sys

Thanks All - good answers!

So, let me get this right, in general the 002 Rack + Control 8 is both preferred and a little more portable?

Mark
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will a digi 002 control a HD2 system? toner Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 04-14-2010 08:32 PM
Control 24 and Digi Rack 003 gabrieljay ICON & C|24 11 04-07-2010 05:10 AM
digi 002 rack, pt le 6.4, system problem. digi_dude002 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 12-24-2005 06:37 PM
Digi 002 rack + control | 8 or 002? emde 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 06-25-2005 11:24 AM
Configuring A New Digi 002 Rack System.... macgerm5 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 06-18-2004 09:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com