Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-11-2013, 10:13 AM
drwlxndr drwlxndr is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Scottsdale, AZ
Posts: 2
Default iTunes, browsers not making sound, PT10 works fine

I recently crossgraded to PT10 working with a 002 rack on a mac pro 2009 mtn lion. As of right now, iTunes simply won't play a song, and youtube plays but is silent. The odd part is Pro Tools works like a champ. When I launch sys preferences sound and check the output, sure enough, firewire 002 is selected, but it freezes (thinking about it?) for about 30 seconds.
Suffice it to say, I suspect there to be some kind of software-related issue causing my non-PT programs to not communicate with 002 correctly. I suppose a 30 minute drive to fry's electronics for another 400 to 800 firewire cable is in store for me, but my gut says it will change nothing.
Brand new here. Up until a month ago, i was using a g5 running LE 7, and this whole computer/pro tools/plugin upgrade process has been a little overwhelming. Thanks in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 02-11-2013, 10:22 AM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,022
Default iTunes, browsers not making sound, PT10 works fine

If you want to keep Pro Tools happy, the best suggestion is to stick to the onboard audio for everything not PT. Then get a cable to go from the onboard audio out to the alt source ins on the 002 for monitoring.


Buttdialed by me & Tapatalk
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Sierra 10.12.6.

Pro Tools HD 2018.12, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #3  
Old 02-11-2013, 02:13 PM
drwlxndr drwlxndr is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Scottsdale, AZ
Posts: 2
Default Re: iTunes, browsers not making sound, PT10 works fine

I was not having a problem at all with this yesterday... I wonder what changed. BUT THANK YOU it works and you made my day. Internet high five
Reply With Quote
  #4  
Old 02-18-2013, 08:19 PM
beefpitas beefpitas is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 38
Thumbs down Re: iTunes, browsers not making sound, PT10 works fine

Yeah just lower your standards! Don't worry about that extra cable running out of the front of your mac and having to switch the button every single time, every day, day in and day out. If you want a system that actually works seemlessly with your setup, then use another product! Unbelievable....
Reply With Quote
  #5  
Old 02-18-2013, 08:29 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,526
Question Re: iTunes, browsers not making sound, PT10 works fine

What do you have selected for 'Use this device for sound output' in the Audio Devices window of Applications > Utilities > Audio MIDI Setup?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MCVCP70 error in PT10 PT11 works fine PT8716 Pro Tools 10 1 09-06-2013 06:19 AM
Digi 002 works fine, but no sound device in Windows? stpete111 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-18-2008 08:43 PM
003- PT7.3 works fine....iTunes plays 2 fast and with static drewfantom23 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-18-2007 04:42 PM
Start PC - no sound. Restart PC - works fine! konsultimedia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-05-2007 01:17 PM
Stuttering sound in Itunes / Winamp ist fine SCP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-21-2006 02:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com