Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2020, 03:08 AM
yop22 yop22 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 100
Default S3 responsiveness on play

I'm having an issue after updating to Eucon 20.1 (from 18.3) where the S3 becomes unresponsive for a second after hitting play (faders, pan, solo and so on).
I've noticed that this occurs only after recalling a layout from either the S3 or the iPad. Before that everything is fine but once it's done, the only fix is to reload the session.
Strangely, recalling layouts from Eucontrol layouts window does NOT produce the issue.
Anyone experiencing this issue ?
__________________
Win 10 pro, X99-UD4, i7 5820k@3.3GHz, 32GB RAM.
Pro Tools HD native 2018.7, 2x96IO, SSL Delta Link, S3
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2020, 03:16 AM
Oggy Oggy is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 57
Default Re: S3 responsiveness on play

Works ok here.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-15-2020, 06:55 AM
yop22 yop22 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 100
Default Re: S3 responsiveness on play

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Works ok here.
Ok, thanks.
It may be related to windows systems.
__________________
Win 10 pro, X99-UD4, i7 5820k@3.3GHz, 32GB RAM.
Pro Tools HD native 2018.7, 2x96IO, SSL Delta Link, S3
Reply With Quote
  #4  
Old 04-23-2020, 07:52 PM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,773
Default Re: S3 responsiveness on play

I've been having lag issues, 3-4 seconds for any read/write automation. I'm sure Avid is on their way to correcting this.
__________________
-Ryan Young

•2019 Mac Pro 3.5 GHz 8-Core Intel Xeon W - 48 GB 2666 MHz DDR4 (OS 10.15.5) •HD Native PCIe, HD Omni, 192 I/o, Pro Tools Ultimate •Avid S3 + Dock •Blackmagic Intensity Pro (HDMI) •5.1 Room with JBL LSR4300 series

Additional Systems

•2010 Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon - 48 GB 1333 MHz DDR3 (OS 10.14.6) •HD Native PCIe, 192 I/o, 96 I/o, Pro Tools Ultimate •McMix (x4), McControl (x1), JLCooper Surround panner for D-Command ES, Avid Control •Blackmagic Intensity Pro (HDMI) •7.1.4 Room with JBL LSR4300 series

•2017 MacBook Pro 2.8 GHz i7 - 16 GB 2133 MHz LPDDR3 (OS 10.14.6) •HD Native TB, HD Omni, Pro Tools Ultimate •McMix (x1), McControl (x1), Avid Control * or * D-Command ES Main Unit •Fed into whichever system is the main system
Reply With Quote
  #5  
Old 04-27-2020, 07:18 PM
Angel Xerran's Avatar
Angel Xerran Angel Xerran is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Pontiac, MI
Posts: 9
Default Re: S3 responsiveness on play

I'm having the same issue on Mac
Reply With Quote
  #6  
Old 05-01-2020, 08:24 AM
MCorbin's Avatar
MCorbin MCorbin is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: New York, NY
Posts: 19
Default Re: S3 responsiveness on play

Morning all

Can you give us some more information in detail please? If you have not opened up a case with support, please do so and include that information as well.


What you are experiencing -

When -

How you resolve it -

Do you see the slow response when triggering Play from the keyboard, or only from a Eucon softkey -

Eucontrol version -

Pro Tools version -

OS version -

Thanks!

m
__________________
Mark Corbin
Avid
Eucon Surface & Pro Tools Product Champion
Audio Services Supervisor

For immediate assistance:
S6 Support - 888-456-3444
Venue Support - 650-237-1711
Euphonix Support - 650-237-1604
Pro Tools Support - 650-237-1700
Reply With Quote
  #7  
Old 06-21-2020, 05:27 PM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,773
Default Re: S3 responsiveness on play

Quote:
Originally Posted by yop22 View Post
I'm having an issue after updating to Eucon 20.1 (from 18.3) where the S3 becomes unresponsive for a second after hitting play (faders, pan, solo and so on).
I've noticed that this occurs only after recalling a layout from either the S3 or the iPad. Before that everything is fine but once it's done, the only fix is to reload the session.
Strangely, recalling layouts from Eucontrol layouts window does NOT produce the issue.
Anyone experiencing this issue ?
If you are to turn "Auto-launch" for EuControl OFF, reboot, manually open EuControl and your session... do you still get this issue?
__________________
-Ryan Young

•2019 Mac Pro 3.5 GHz 8-Core Intel Xeon W - 48 GB 2666 MHz DDR4 (OS 10.15.5) •HD Native PCIe, HD Omni, 192 I/o, Pro Tools Ultimate •Avid S3 + Dock •Blackmagic Intensity Pro (HDMI) •5.1 Room with JBL LSR4300 series

Additional Systems

•2010 Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon - 48 GB 1333 MHz DDR3 (OS 10.14.6) •HD Native PCIe, 192 I/o, 96 I/o, Pro Tools Ultimate •McMix (x4), McControl (x1), JLCooper Surround panner for D-Command ES, Avid Control •Blackmagic Intensity Pro (HDMI) •7.1.4 Room with JBL LSR4300 series

•2017 MacBook Pro 2.8 GHz i7 - 16 GB 2133 MHz LPDDR3 (OS 10.14.6) •HD Native TB, HD Omni, Pro Tools Ultimate •McMix (x1), McControl (x1), Avid Control * or * D-Command ES Main Unit •Fed into whichever system is the main system
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EuControl 19.12 responsiveness/lag hugoleitao Avid S1, S3, Dock and Control 44 09-04-2020 12:43 AM
Mc Mix: change responsiveness of knobs ? bennym Artist Series 1 10-26-2017 07:03 PM
OS10.5.4, PT7.4.2 Quicktime Responsiveness Issues musiceditorcouk Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 07-23-2008 02:26 PM
HD vs LE responsiveness brianjanthony Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 12-15-2006 06:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com