Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-06-2018, 07:38 PM
Samanthas Dream Samanthas Dream is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: At Home
Posts: 89
Default D-Command Meter Level

I have my D-Commands 3 stereo inputs wired to my computer stereo out, my Kemper stereo out, and my Bluetooth receiver Stereo Out. The meter levels on th D-Command are very low, but I know the signals feeding the X-Mon are hot.

I have looked at the manual way too many times and can’t find anything about how to calibrate the meters for these three stereo inputs.

What am I missing?
__________________
15 years as PTHD User, Protools 2018 Ultimate, 24 Channel iCon D-Command, Avid Omni, Lynx Aurora 16, (2) BLA Modified 192 I/O’s, DigiPre, Way Too Many Outboard Compressors/EQ’s/ETC, where did all my money go????
Reply With Quote
  #2  
Old 05-06-2018, 07:54 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,327
Default Re: D-Command Meter Level

Idk but I subscribed!! 🤣🤩
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-07-2018, 03:24 AM
Will Russell's Avatar
Will Russell Will Russell is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Newfield, NY (Ithaca)
Posts: 922
Default Re: D-Command Meter Level

My guess is that the stereo outputs of your devices are unbalanced consumer level (-10) and the D-Command meter are designed for pro balanced levels (+4). Not sure there is a fix for that other than -10 to +4 on the outputs of your stereo devices.
__________________
Will Russell
Grammy winning engineer
Electric Wilburland Studio
www.wilburland.com
12 core 3.06Ghz MacPro, OS 10.12.6, PT2018.4, HDX, D-Command
Retina 5k iMac OS 10.13.4, PT2018.4, MBox3
Retina MacBook Pro OS 10.13.4, PT2018.4
Reply With Quote
  #4  
Old 05-07-2018, 06:52 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,439
Default Re: D-Command Meter Level

I'm with Will.

http://www.henryeng.com/matchbox.html

You need to be concerned with operating level, impedance, and balanced/unbalanced.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-07-2018, 10:56 AM
Andre Knecht Andre Knecht is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Pasadena, CA
Posts: 2,184
Default Re: D-Command Meter Level

I’m with Will and Drew.

Since the OP needs to convert two stereo signals—computer output and BlueTooth receiver (the Kemper does feature a balanced, +4, stereo output)—the item below could prove to be an even more practical solution:

http://www.henryeng.com/hetwinmatch.html

IHTH.
__________________
Andre Knecht

We’ll fix it in the shrink-wrap. (Frank Zappa)

.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-07-2018, 11:38 AM
Samanthas Dream Samanthas Dream is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: At Home
Posts: 89
Default Re: D-Command Meter Level

Do I feel stupid!

I just ordered one used from eBay.

Thanks everyone!
__________________
15 years as PTHD User, Protools 2018 Ultimate, 24 Channel iCon D-Command, Avid Omni, Lynx Aurora 16, (2) BLA Modified 192 I/O’s, DigiPre, Way Too Many Outboard Compressors/EQ’s/ETC, where did all my money go????
Reply With Quote
  #7  
Old 05-07-2018, 11:55 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,439
Default Re: D-Command Meter Level

Quote:
Originally Posted by Samanthas Dream View Post
Do I feel stupid!
Nonsense!! We all know nothing until we do.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
7.3.1 Send level meter just mirrors track level bashville Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 01-16-2007 08:19 PM
IXL Level Meter filosofem 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-15-2005 10:56 PM
LEVEL METER player Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-23-2004 01:40 AM
channel level mirrored in send level meter daveh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-01-2001 01:32 AM
Average Level Meter? uno1234 Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 04-18-2000 12:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com