Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Storage Subsystems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-22-2009, 07:15 PM
digieric digieric is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Unhappy PC doesn't read Mac (created) Pro Tools session

How do I fix this?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-22-2009, 08:48 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,771
Default Re: PC doesn't read Mac (created) Pro Tools session

A lot of that would depend on which versions of PT you were using on each machine.

Normally you would save the session with Mac/PC compatibility checked and then transfer the session to a PC running 7.1 or later with the HFS+ support option in PT enabled.

This always works better for me if the Session is copied to a local drive on the destination machine.

Known deal breakers

FAT32 formated HDD in PT 8.0 or later (possibly 7.4)

Drive names containing more than 11 charactors (which includes spaces)

Whether you are moving the session from HD to LE could also come into play.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #3  
Old 12-23-2009, 10:33 AM
digieric digieric is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Default Re: PC doesn't read Mac (created) Pro Tools session

Hey thanx for the quick reply Sunburst. I'm currently using PT 7 LE. And yes, the Session file was from an HD system using a Mac copied to a DVD disk. It's actually homework. I'm an AE apprentice. Just wondering if there was some kinda tricks or tips out there that I should know about. Or even if it's not fixable, It's got me wondering whether it's a descrepancy between the 2 systems (pc and Mac), a retroactive thing between newer and older versions, or both? For example, I have Reason4 and a friend of mine has Reason 3.4- he can send me his 3.4 files to work on, but if I send him mine, he can't open them up. ANyways. Thanx
Reply With Quote
  #4  
Old 12-23-2009, 11:12 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,455
Default Re: PC doesn't read Mac (created) Pro Tools session

What happens when you try to open the session?

Is the session possibly using SD2 files, which are incompatible with PC systems?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 12-23-2009, 12:26 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,771
Default Re: PC doesn't read Mac (created) Pro Tools session

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
What happens when you try to open the session?

Is the session possibly using SD2 files, which are incompatible with PC systems?
Hopefully they are smarter than that if they are training someone .......
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 won't open session file (Created on a newer version) sjafarzadeh Pro Tools 10 5 07-16-2014 12:03 PM
This session file was created by a newer version of Pro Tools [7.4.2f109] olivergodfrey Pro Tools M-Powered (Mac) 3 02-12-2013 04:53 AM
"session created with invalid configuration of Pro Tools" aconk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-26-2008 12:32 PM
How do I read error messages created by protools L.A.P. RECORDS 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-03-2004 11:09 AM
help! I created a session that's too big to open Joseph Anderson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 06-11-2002 03:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com