Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 11-12-2014, 08:09 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,448
Default Re: Eleven Rack Editor

Quote:
Originally Posted by mackeyma View Post
Is it just me, or is anybody else having problems running the Eleven Rack Editor under Mac OS/X Yosemite? I know that the FAQ lists support only up through OS/X Mavericks, but are there plans to re-build the app under the 10.10 sdk?
And what problems exactly are you having?

And how dd you get there? An in-situ upgrade from Maverics? (oops never recommended by Avid for good reason). A clean install of Yosemite? Did you uninstall and reinstall the Editor?
Reply With Quote
  #32  
Old 11-13-2014, 06:56 AM
mackeyma mackeyma is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Iowa City
Posts: 2
Default Re: Eleven Rack Editor - Info

Thanks for the quick response.
I did an in-situ upgrade from mavericks
I uninstalled and re-installed the editor and installed the newest 11R driver.

If I run the editor without the 11R being turned on it behaves as expected, notifying me that it cannot connect with the box. (The same thing happens if there is no driver for the 11R installed)

When the 11R drivers are installed and the 11R is turned on, any attempt to start the editor aborts without any output.
In the console app I see the following messages:

Nov 12 19:19:56 Nehalem.local Eleven Rack Editor[823]: WARNING: The Gestalt selector gestaltSystemVersion is returning 10.9.0 instead of 10.10.0. Use NSProcessInfo's operatingSystemVersion property to get correct system version number.
Call location:
Nov 12 19:19:56 Nehalem.local Eleven Rack Editor[823]: 0 CarbonCore 0x00007fff8d88bdc3 ___Gestalt_SystemVersion_block_invoke + 113
Nov 12 19:19:56 Nehalem.local Eleven Rack Editor[823]: 1 libdispatch.dylib 0x00007fff828b3c13 _dispatch_client_callout + 8
Nov 12 19:19:56 Nehalem.local Eleven Rack Editor[823]: 2 libdispatch.dylib 0x00007fff828b3b26 dispatch_once_f + 117
Nov 12 19:19:56 Nehalem.local Eleven Rack Editor[823]: 3 CarbonCore 0x00007fff8d8344da _Gestalt_SystemVersion + 987
Nov 12 19:19:56 Nehalem.local Eleven Rack Editor[823]: 4 CarbonCore 0x00007fff8d8340c7 Gestalt + 144
Nov 12 19:19:56 Nehalem.local Eleven Rack Editor[823]: 5 CantTutThis 0x0000000116f26711 handleWrapEvent + 1183196
Nov 12 19:19:56 Nehalem.local Eleven Rack Editor[823]: 6 CantTutThis 0x0000000116f2600a handleWrapEvent + 1181397

I did not do a clean install. I can do that, but there is a lot of software on this box.

Have others have installed OS/X Yosemite and can use the editor without issue?

Mike

Update: Did a clean install and it works now

Last edited by mackeyma; 11-14-2014 at 05:50 AM.
Reply With Quote
  #33  
Old 11-30-2014, 02:39 AM
Becharax's Avatar
Becharax Becharax is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Lebanon
Posts: 2,135
Default Re: Eleven Rack Editor - Info

I installed a fresh copy of yosemite and still waiting for an official release from Avid regarding the eleven rack drivers, the standalone editor and pro tools 11 ...sigh...
__________________
System Details:
iMac Pro 2017 8 Core Intel Xeon 3.2 Ghz
macOS 10.13.6
Pro Tools 2019.6
Logic Pro X
Reason 10.4

Apogee Thunderbridge/Apogee Symphony I/O 2x6
Eleven Rack SPDIF/Focusrite ISA Two/Onyx 1640i
UAD Satellite Quad Thunderbolt
MOOG Mother 32
Nektar Panorama P1
Axiom AIR 49/Axiom 49/Yamaha P35
Fender Mustang/Ibanez Pedals/Fender Strat/Acoustic Yamaha Guitar
Genelec 8040b/Yamaha HS80s/M-Audio BX5a
Beats Solo/Shure SRH1840

http://equipboard.com/becharasaliba
Reply With Quote
  #34  
Old 12-20-2014, 10:53 AM
Becharax's Avatar
Becharax Becharax is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Lebanon
Posts: 2,135
Default Re: Eleven Rack Editor - Info

Awesome awesome awesome !! Very very stable and snappy release !! Woohoo
__________________
System Details:
iMac Pro 2017 8 Core Intel Xeon 3.2 Ghz
macOS 10.13.6
Pro Tools 2019.6
Logic Pro X
Reason 10.4

Apogee Thunderbridge/Apogee Symphony I/O 2x6
Eleven Rack SPDIF/Focusrite ISA Two/Onyx 1640i
UAD Satellite Quad Thunderbolt
MOOG Mother 32
Nektar Panorama P1
Axiom AIR 49/Axiom 49/Yamaha P35
Fender Mustang/Ibanez Pedals/Fender Strat/Acoustic Yamaha Guitar
Genelec 8040b/Yamaha HS80s/M-Audio BX5a
Beats Solo/Shure SRH1840

http://equipboard.com/becharasaliba
Reply With Quote
  #35  
Old 07-03-2016, 02:44 PM
wpawley wpawley is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Leesburg, Ga
Posts: 88
Default Re: Eleven Rack Editor - Info

Had the Editor working fine, now, all I get is a White Screen, then it says it is loading rigs, then it shows white screen which disappears and will not come back up. I'm running Win 7 Home Premium, AMD processor, 8gb ram, 2Tb HD. I uninstalled the Editor and drivers, then, reinstalled Driver then the Editor. Still doing the same thing. What do I need to do next?
Reply With Quote
  #36  
Old 07-03-2016, 03:17 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,448
Default Re: Eleven Rack Editor - Info

Quote:
Had the Editor working fine, now, all I get is a White Screen, then it says it is loading rigs, then it shows white screen which disappears and will not come back up. I'm running Win 7 Home Premium, AMD processor, 8gb ram, 2Tb HD. I uninstalled the Editor and drivers, then, reinstalled Driver then the Editor. Still doing the same thing. What do I need to do next?
You would likely get better help here if you created a new thread for your problem instead of jumping on to this existing (recently at least Mac focused) thread.

Is the Eleven Rack showing up as a device in Windows Device Manager? What exactly is showing up?

Did you reboot the computer after installing drivers. Do not let the computer suspend/sleep while the Eleven Rack is connected.

Try removing all unneeded USB peripherals, try different USB cables and ports or a powered Hub if the computer only has USB 3.
Reply With Quote
  #37  
Old 07-03-2016, 03:21 PM
martinaston martinaston is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Chesterfield
Posts: 158
Default Re: Eleven Rack Editor - Info

Locatethe Eleven Rack icon on the Windows task bar.

Hover mouse over it.

Right click.

Hold the UP arrow on the keyboard numeric pad.

THEN click Move on the dialogue.

Move mouse (cursor will change to a directional placement tool).

The Eleven Rack editor should now magically appear.

Drag it on to desktop whilst holding down the UP arrow, then drop it.

Choose Window on the editor's menu, select maximise.

That will make it slightly bigger but won't solve the problem.

So: Close the editor down and re-open it and that should solve the problem...

Easy when you know how but still a major pain in the *!*??!!!****
Reply With Quote
  #38  
Old 07-03-2016, 06:44 PM
wpawley wpawley is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Leesburg, Ga
Posts: 88
Default Re: Eleven Rack Editor - Info

Got it. Hold the "Shift Key", not the "Arrow Key" (at least that's how it works on my AMD Windows 7 PC). I really like being able to use the Editor instead of trying to do everything on the front of the 11R (really nice that I can rename patches on the computer and it shows on the 11R).
Reply With Quote
  #39  
Old 07-03-2016, 10:26 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,669
Default Re: Eleven Rack Editor - Info

Quote:
Originally Posted by wpawley View Post
Got it. Hold the "Shift Key", not the "Arrow Key" (at least that's how it works on my AMD Windows 7 PC). I really like being able to use the Editor instead of trying to do everything on the front of the 11R (really nice that I can rename patches on the computer and it shows on the 11R).
If this happens again you may want to try simply trashing the cache.
Here's how.

Troubleshooting - ELEVEN RACK EDITOR DISAPPEARS/WHITE SCREEN/WON'T MAXIMIZE
Reply With Quote
  #40  
Old 07-04-2016, 06:54 AM
wpawley wpawley is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Leesburg, Ga
Posts: 88
Default Re: Eleven Rack Editor - Info

Translation?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack Standalone Editor brianiac5150 Eleven Rack 315 02-07-2015 05:53 PM
Eleven rack editor freezes baribari Eleven Rack 2 02-17-2014 08:40 AM
Eleven Rack Editor Now Available Avid Technical Alerts 0 01-23-2014 10:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com