Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-15-2017, 08:25 PM
JCFROMMYSPACE JCFROMMYSPACE is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Norman Oklahoma
Posts: 4
Default Eleven Rack w/ overdrive in effects loop?

Probably a super noobish question but I've never used an effects loop.
I have a rhythm, lead, and clean patch. I use a protone dead horse overdrive pedal, an electro harmonix knockout pedal, and an isp decimator. My problem being using them all in front of the eleven rack my clean patch isn't clean at all. It's distorted. So is there a way to run the pedals (or just the dead horse) through the effects loop and have it not run in the clean patch? Any advice is appreciated!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-15-2017, 09:03 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,452
Default Re: Eleven Rack w/ overdrive in effects loop?

You usually want to OD pedal up front, not in the effects loop, at least with a real amp.

With it up front you can switch the pedal at the same time you switch the rig, just like you would with a real amp. Tap on that button thingy on top.

But the Effects Loop is an Eleven Rack is not like an effects loop in a real amp, it's not sitting between the preamp and power amp stage... and you can move it anywhere you want in the rig, including in front of the amp, so sure you can try doing that with your OD pedal.

Or you can give up on using eternal OD (and other) pedals and just use the built in pedals in the Eleven Rack. That is where I would start, and spend soem serious time playing with the OD etc. effects there.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-15-2017, 09:51 PM
JCFROMMYSPACE JCFROMMYSPACE is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Norman Oklahoma
Posts: 4
Default Re: Eleven Rack w/ overdrive in effects loop?

I've thought about just ditching the pedal all together. It's just one of those things where you spend a decent amount on it so you wanna use it haha.
I'd go with the switching it on and off but I run my changes automatically in logic. I wanna get where I don't need a pedal board at all so I wanted to see if it was possible. My tone is great the pedal just tightens it up a bit.
Thank you for the reply!!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-15-2017, 10:12 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,321
Default Re: Eleven Rack w/ overdrive in effects loop?

Did you try lowering to unity the output level of your pedals?
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #5  
Old 02-22-2017, 04:34 PM
guitarded's Avatar
guitarded guitarded is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Pontotoc
Posts: 26
Default Re: Eleven Rack w/ overdrive in effects loop?

The 11R efx loop is not really ideal for using a drive pedal... at least in my applications... I like most effects in front of the "amp" I use the built in wahs... and the Loop can only go in one of 4 places...
1st in chain
right before amp/cab
right after amp/cab
end of chain.
I want the wah fisrt... then into the drive... then into delay THEN into amp and...bla bla...
So It isn't quite flexible enough for me. ymmv
__________________
As a dog returns to his vomit, so a fool repeats his folly
Fender HW1 Strat. 11-R, Quilter 101, TC-G Major, Zoom G5n, Zoom G3, Fender Mustang Floor, Behringer FCB1010,
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack into Fx Loop? Mask Eleven Rack 0 12-31-2014 12:05 PM
efx loop eleven rack dave droug Eleven Rack 5 11-25-2014 05:24 AM
Eleven Rack and G major 2: help! (FX loop) Schromeo Eleven Rack 5 01-07-2014 01:24 PM
Eleven Rack---Live Use in Effects Loop? frantick Eleven Rack 22 05-23-2012 04:09 PM
003 rack & Pod XT Pro - Effects Loop mcgibbon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-06-2009 02:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:52 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com