Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-31-2018, 12:19 AM
LPstudio LPstudio is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Belgium
Posts: 4
Default Could not complete the Import Audio command

Hi

currently using Pro Tools 12.5.2 on Mac OS High Sierra 10.13.4. When I try to import audio I get the following error message:

Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/183141/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 603.

(Use the Copy button to copy this message to the clipboard.)

Is there anything I could do to fix this problem? Already tried to trash pro tools prefs without succes.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2018, 05:50 AM
vh@umbodid.is vh@umbodid.is is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 11
Default Re: Could not complete the Import Audio command

PT12.5.2 is not supported past os x 10.11.6 - that might very well be the base of your problem.

Besides that, I have been advised by a local Apple specialist that 10.13.4 is seriously bugged. His advice was to stay on 10.13.3 and wait for 10.13.5.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-31-2018, 07:18 AM
vh@umbodid.is vh@umbodid.is is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 11
Default Re: Could not complete the Import Audio command

Pro Tools 12.5.2 is not qualified past OS X 10.11.6:

http://avid.force.com/pkb/articles/e...tibility-Chart

Besides that, a local Apple tech (and a private PT user) advised me to stay away from OS X 10.13.4 - apparently it is pretty buggy!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-25-2019, 08:29 AM
trojanrailroad trojanrailroad is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Berlin
Posts: 5
Default Re: Could not complete the Import Audio command

Did this ever get resolved? I've been having this issue for ages now and I've just been dragging and dropping audio to work around it. But now I want to import audio without sample rate converting so I need to get this finally sorted. Anyone else experience the same problem? I've tried trashing preferences and no change.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-26-2019, 05:19 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,775
Default Re: Could not complete the Import Audio command

Quote:
Originally Posted by trojanrailroad View Post
Did this ever get resolved? I've been having this issue for ages now and I've just been dragging and dropping audio to work around it. But now I want to import audio without sample rate converting so I need to get this finally sorted. Anyone else experience the same problem? I've tried trashing preferences and no change.
The only way it's going to get solved is to run a compatible combo of PT and OSX - it's that simple.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #6  
Old 11-15-2019, 06:16 AM
djani djani is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 99
Default Re: Could not complete the Import Audio command

You can import audio if you drag and drop audio files from hard drive into pro tools time line or clip list on that MacOS system using PT 12.5.2.
__________________
Pro Tools 12.5.1 HD
Mac Pro 2.1, 8-core Intel Xeon 3.0 GHz, 16 GB RAM
OS X 10.9.5
ProFire Lightbridge
SSL XLogic Alpha-Link AX
SSL X-Desk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Could not complete the Import Audio command because Assertion ... Line 570. jmuyco macOS 2 02-23-2018 05:52 AM
Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Developmen awodzanowski Pro Tools 11 2 03-22-2016 01:40 PM
Cannot complete audio import command Engine Room Pro Tools 11 1 01-19-2016 07:01 PM
Could not complete the Import Audio command because magic ID does not match ronfinch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-21-2010 03:32 PM
Error: "pro tools could not complete the import audio command because assertion in" elsterNJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-15-2009 10:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com