Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2019, 11:25 PM
my-name-is-thanos my-name-is-thanos is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Georgia
Posts: 34
Default Quantize

I can't get midi to snap straight to the line. When I zoom in some are always off the line. I have "note on" and "note off" checked in the event/quantize, and strength is at 100%. The quantize grid is set to 1/32 note because thats how small my midi notes are. I know it dosen't have to be perfect and sounds robotical, but I want it to be perfect and robotical if it can. Does it have something to do with the track being set to tick based or samples based? Or could it be the grid set to 1/32 or nudge set to 1/32? Tempo changes? What am I doing wrong?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-07-2019, 06:01 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,915
Default Re: Quantize

Hmmmm, question #1-is your counter set to show Bars:Beats? Are you in GRID mode(blue highlight) and not in Relative Grid mode(purple highlight)? Any real-time midi offset enabled?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2019, 01:46 PM
my-name-is-thanos my-name-is-thanos is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Georgia
Posts: 34
Default Re: Quantize

Yes, the counter is set to Bar/Beats. It is highlighted blue in GRID mode. No real-time midi offset enabled.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
quantize? dlap 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 10-29-2009 03:31 PM
Quantize Nick Jarl Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 03-01-2006 08:07 AM
How do I UNDO quantize or groove quantize in PT6.9 Asymmetric 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-24-2005 08:04 PM
quantize PT LE 6.0 james010267 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-21-2003 04:22 PM
Quantize anyone? amorica 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-02-2002 11:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com