Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-17-2015, 09:57 PM
sean shannon sean shannon is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Florida
Posts: 801
Default Solo PFL setup recommendations

I'm on PTHD 8. I am used to mixing on the console, and have recently started doing more mixing entirely in the box. I'd like to solo channels while tracking (and mixing) without disturbing the performance or the headphone mixes, and PFL and AFL need an output of their own. How do you have this set up so you can solo on the fly while monitoring the master fader? Thanks!
__________________
Check your mix in mono.
www.mixingtheband.com
Reply With Quote
  #2  
Old 03-18-2015, 12:26 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Solo PFL setup recommendations

ICON w/ XMON, it's integrated
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2015, 04:23 AM
made made is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Berlin
Posts: 237
Default Re: Solo PFL setup recommendations

I assume you have more than two outputs available.

and if you use a Avid interface you will need a small external mixer. if you use something like RME you can use the internal mixer to do that.

Use for example out 1-2 for your monitor out and out 3-4 for your PFL bus.
then you have to set your PFL bus to 3-4 in the I/O setup and PFL mutes to out 1-2.
when ever you press solo you will hear PFL from out 3-4 while 1-2 is muted.

out 1-2 and 3-4 should then be summed to your speakers/headphones via your mixer.

(you could also sum two signals by building your own summing stage with a couple of resistors... )
__________________
i7 3,39GHz, 32GB, PTHD2018.12, OS 10.12.6, S3, Transport, (EuCon 19.5.1.44)
LIO
AJA XT-Express
Reaper 5.97, Fireface UCX
MacbookPro i7 PTHD2018.12 10.12.6
Reply With Quote
  #4  
Old 03-18-2015, 12:46 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,190
Default Re: Solo PFL setup recommendations

My work-around also allows me to solo effect returns and such. I add a send to all my tracks(in the last slot). These sends are all set to -0, prefade and are all muted. When I need to solo anything, I switch my monitor/source controller(Presonus Central Station) to a second input that is fed by these AUX sends over an extra pair of outputs from my interface. Then Ctrl-click on a send(or sends) to solo anything, without affecting the main mix or any headphone mixes. If you set this up on all your template sessions(and track templates), it becomes pretty simple(not as tedious as it sounds)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't Solo Tracks When Bussed To Aux Sends / Solo Safe is armed (Greyed Out) adrianrobison macOS 5 11-19-2014 05:09 PM
Protools 10: mute and solo aren't working. (Solo safe is not on any of the tracks.) charlottewrinch macOS 2 04-14-2012 05:32 PM
Solo Mute, and meter setup questions. realizment 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 07-22-2010 12:03 PM
Need recommendations - setup control room width or length wise Java General Discussion 2 08-25-2009 02:14 PM
G-5 recommendations for 002 Setup azure sky 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-03-2004 09:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:56 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com