Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-01-2009, 05:57 AM
paulreed paulreed is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: kill devil hills, north carolina
Posts: 460
Default 8.0.1 proper installation

hey DIGI wanna clear this up, do we uninstall first or not?????????????????
Reply With Quote
  #2  
Old 09-01-2009, 07:32 AM
paulreed paulreed is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: kill devil hills, north carolina
Posts: 460
Default Re: 8.0.1 proper installation

i went ahead and did it without uninstalling pt8cs3 as directions say and it works.
2 reboots required but it seems certainly faster...no more sluggishness!!!
Thanks digi
Reply With Quote
  #3  
Old 09-01-2009, 07:47 AM
Ludia Ludia is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Nijmegen, The Netherlands
Posts: 183
Default Re: 8.0.1 proper installation

Awesome work Digi...thx

The very annoying CPU usage issue is SOLVED !!!!!
I run currently on a Core2Duo with one processor selected.
Previously I couldn't do a thing. Now I have both the Edit and Mix window open to the fullest. I run 14 tracks all having XPand! on it. The system CPU goes to about 8% and RTAS CPU to about 18%. This is just awesome.
I can work again...wooohhhhooooooooo

BUT !! I just found a small bug regarding CPU usage. It is not preventing me from working but what I noticed is that when I set a different application active in my Windows session ( It really doesn't matter what, I first noticed it when I opened up the Task Manager ), my cpu of one core jumps towards 90%+. When I click on PT 8.0.1 again then it drops to 2%. So there is still something not entirly correct there but you don't hear me complain. Working in PT is a real charm now


My five cents

PS: I'm on M-Powered
Reply With Quote
  #4  
Old 09-01-2009, 07:47 AM
guitar486 guitar486 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Mountain View, CA
Posts: 727
Default Re: 8.0.1 proper installation

from installer page...

To update to Pro Tools LE 8.0.1:
1. Verify Pro Tools LE 8.0 is installed on your Pro Tools LE system.
2. Quit the Pro Tools application if it is open.
3. Locate the Pro Tools LE 8.0.1 update installer and launch it.
4. Follow the onscreen instructions to install Pro Tools LE 8.0.1.
5. When installation is complete, restart your computer.
__________________
----I was thinking of taking a solo in the bridge.
-Nah, I don't think that would sound good.
----Ok, well how about just a series of cool riffs?

Mac Pro 2008 (Harpertown) -- OS X 10.8.2 -- 16GB RAM -- WD Black Drives -- UA Apollo Quad -- Pro Tools 10 w/ CPTK
Reply With Quote
  #5  
Old 09-01-2009, 10:33 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,705
Default Re: 8.0.1 proper installation

The updated instructions are on the Digidesign download page. Just click the download link for 8.0.1 and it will take you right to it.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-02-2009, 04:02 AM
RiF RiF is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 494
Default Re: 8.0.1 proper installation

Quote:
Originally Posted by guitar486 View Post
from installer page...

To update to Pro Tools LE 8.0.1:
1. Verify Pro Tools LE 8.0 is installed on your Pro Tools LE system.
2. Quit the Pro Tools application if it is open.
3. Locate the Pro Tools LE 8.0.1 update installer and launch it.
4. Follow the onscreen instructions to install Pro Tools LE 8.0.1.
5. When installation is complete, restart your computer.
Worked exactly like this on my machine.

Ignore any errors (like crash-to-desktop) after the FIRST launch/project-load of the new installation. It will work fine after the second launch/project-load.

That's exactly the update I wanted: NO NEW FEATURES, just some major bug-/hassle-fixes.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Update only works on Installation...cannot perform installation on Win7 xRollinx Pro Tools M-Powered (Win) 5 02-12-2010 07:35 PM
Proper HDD ibanfly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 10-09-2009 12:09 PM
Proper Installation On A Mac.. thebends9 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-31-2006 08:45 PM
So now THIS is the proper way to BTD??? fingerz88d 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 10-06-2002 04:50 PM
How do I do a proper insert/bus? rangeroad 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-30-2001 04:41 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com