Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-27-2004, 07:57 AM
Sickstring420 Sickstring420 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 14
Default Digimax vs. digital mixer?

Hi everybody,

I currently have a Digi 001 with a Digimax 8 ch mic pre. The pre's for the Digimax are decent enough for my purposes and also give me 8 more channels of input and has worked great for me in tracking in the past. My set up also includes some gates and compressors from Behringer a 2442 16 channel Behringer UB board, BBE, and a Yamaha 32 channel dual band EQ. I mainly use the board for rehearsing with my band and as a control room section for my monitors and headphone mixes (the Digi 001 has a minimum 128ms latency issue). I was thinking of buying a Mackie HUI for a control surface, but then I thought maybe a digital mixer would be in order and then I could sell all my outboard gear. The only problem I am having is there are no comparisons to the Digimax pres and the pres on the Tascam and Yamaha digital boards. I like the idea of a digital mixer as it would work great for rehearsal and port to recording much easier than running everything from scratch for each to avoid latency issues when rehearsing. I have spoken with Presonus and they say that the pres in the Digimax are class A mic pres and I want to make sure if I do this that I can get the same quality pres in a digital mixer with HUI emulation for pro tools control, any ideas and has anyone else ever faced this same dilemma? Thanks for the help.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2004, 10:22 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,808
Default Re: Digimax vs. digital mixer?

The Tascam DM24 and Yamaha 01V/96 will likely sound as good as the Digimax. The earlier digital boards would be a step backwards as the pres and converters have gotten much better in the last year or so.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2004, 05:27 PM
alance alance is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 160
Default Re: Digimax vs. digital mixer?

The 01v96 was sent from god. You'll love the way it sounds and works as a control surface.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-22-2004, 05:16 PM
edytnbch edytnbch is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 87
Default Re: Digimax vs. digital mixer?

How do I get it to run as a control surface?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
analog mixer + control surface = digital mixer? j20056 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 10-11-2006 05:12 AM
Presonus Digimax and 192 digital IO yotam agam Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 03-03-2005 01:17 PM
Digimax Digital Mayhem Jace Everett 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 04-12-2004 05:52 PM
Why should/n't I use a digital mixer? storm-01 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 11-20-2003 02:05 PM
Mixer with Digimax LT?? xprod77 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 06-16-2002 07:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com