Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-05-2020, 02:11 PM
Oscar Soto Oscar Soto is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: CDMX, Mexico
Posts: 17
Default Mbox pro with usb conexión?

Hi everyone.

Well, I have an interface Mbox Pro but my mac it doesn't have another thunderbolt port free, however it has an USB port free.

So, I want to connect Mbox Pro for that usb port free, it could work? Mbox Pro has two fireware ports, if I put a conversor fireware to usb, could work? Pro tools and mac could recognize it?

Kind regards!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-06-2020, 03:01 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,625
Default Re: Mbox pro with usb conexión?

It will not work over USB as there is no converter/adapter that works. Most thunderbolt devices allow for daisy-chaining devices, so maybe thunderbolt to firewire off the last device? Or sell the Mbox and get a USB interface.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 05-06-2020, 07:42 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,188
Default Re: Mbox pro with usb conexión?

So we are having to guess a little what exact iMac you have. Presumably it's this one or close. https://everymac.com/systems/apple/i...013-specs.html with dual Thunderbolt 1 ports.

So what exact peripherals are taking up both of those Thunderbolt ports? If those peripherals have dual Thunderbolt ports then you can just hang an Apple Thunderbolt to Firewire adapter off the end of that chain as Dave said.

If that does not work I would be looking at removing those peripherals if they are not really needed, or a placing a Thunderbolt hub like this https://eshop.macsales.com/shop/Thun...nderbolt2-Dock (that provides a Thunderbolt 800 port) ahead of whatever other peripherals you gave on those Thunderbolt ports.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-12-2020, 03:27 PM
Oscar Soto Oscar Soto is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: CDMX, Mexico
Posts: 17
Default Re: Mbox pro with usb conexión?

Well, yeah!!, I have this iMac, and yes, I can to dispense with another peripheral item, so thanks a lot! to both!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
El Capitan updates for C400, C600, Eleven Rack, Mbox, Mbox Mini, Quartet Avid Technical Alerts 0 01-14-2016 07:28 PM
Protools 11 & Mbox Pro have playback problem with Mbox Factory & Digirack 3 project hiennguyen Windows 0 09-04-2014 12:02 AM
Digi Tech Suppport? Pfft!!! Mbox/Mbox academic Questions WestPhillySoulzition 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-17-2008 01:03 PM
MBOX Noise Blasts-user warning? mbox recall? doubtful guest 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-03-2007 01:47 AM
Mbox 2 Pro vs Mbox latency - Mbox 2 Mini pro? marcnyc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-28-2006 08:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com