Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-05-2004, 04:05 AM
auckland yobbo auckland yobbo is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 116
Default 6.2.2 pops and clicks

yep, I know, G4's not supported blah blah blah...... but all that aside, does anyone know the answer to this:

Several sessions using a range of plugins (all panther-savvy) seem to pop and click whenever they like during playback. Doesn't do it at the same place everytime. No logic to it at all. And it doesn't appear on the bounce downs.

Any takers??

Cheers

Setup: 10.3.2, G4MDD Dual 1 ghz, PT 6.2.2 on HD2 with 96 interface. All plugins legit (do I need to say that? Maybe...) Clean ATA drives (seagate).
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2004, 11:23 AM
tomcat tomcat is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: New York
Posts: 1,453
Default Re: 6.2.2 pops and clicks

i am getting the same thing and i am afraid of what i have to do tonight. I am printmastering a film for sundance tonight and every few seconds, there is a click. In a different place everytime. It DOES get recorded on the record file that I am making. I have over 100 tracks and many busses and i don't think i can simply do a bounce down. I need to record through the automated auxes.

This is crippleing. I don't know if we can finish the film on time with this problem. Digi, please help.
__________________
tom

www.tompaul.com
Reply With Quote
  #3  
Old 01-12-2004, 11:36 AM
smlworld smlworld is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Posts: 536
Default Re: 6.2.2 pops and clicks

i hope this helps.

check your memory.

i had random pops on importing tracks. (and playback)

i changed out the memory and it went away.

there was a large, bad batch of high quality ram that hit the market several months ago.

peace

scott

__________________
[img]/images/graemlins/tongue.gif[/img] <<<<< in the psychiatric emergency handbook this is bad news.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-12-2004, 12:37 PM
auckland yobbo auckland yobbo is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 116
Default Re: 6.2.2 pops and clicks

dodgy memory - well, probably not, only because I've not changed the memory since I bought the machine over a year ago.

I'll pull the extra 512 MB card out though - worth a try.

Closing plugin windows seemed to make it go away. Especially those on the master channel. Might help.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-12-2004, 03:27 PM
tomcat tomcat is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: New York
Posts: 1,453
Default Re: 6.2.2 pops and clicks

currnetly on hold with tech support. They mentioned the bad ram issue. I get this without any plugin windows open. Maybe i will try to pull some ram when i get home. What about downgrading back to jaguar? Seems like a royal pain, but would be a pleasure when compared to my clients wrath if i can't deliver a clean mix the night before he leaves with his film for sundance.

__________________
tom

www.tompaul.com
Reply With Quote
  #6  
Old 01-13-2004, 10:35 AM
Digi Engineering Digi Engineering is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Berkeley, CA USA
Posts: 1,406
Default Re: 6.2.2 pops and clicks

Hi guys,

What are the settings of your HW Buffer Size and which "voices per dsp" engine are you using (both these settings are in the Playback Engine dialog)? If you change these settings do the pops and clicks disappear? For example, try changing the HW Buffer Size to 1024.

Thanks,
-Ted

DAE Group
Digi Engineering
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clicks and Pops Jamesmi Windows 0 05-05-2012 10:09 AM
HELP!!! Pops and Clicks paul_g 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 16 02-20-2010 12:30 PM
clicks and pops keithaska 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-17-2009 06:00 PM
Fed Up With Clicks and Pops.... s0nguy Pro Tools TDM Systems (Win) 2 06-26-2005 02:21 PM
Pops and Clicks timbo1437 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-19-2000 09:15 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com