Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-11-2020, 11:36 AM
datacrime datacrime is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Berlin
Posts: 8
Default MIDI thru sync issues, Digi 003 rack

Hi all,

I'm using a PTLE 8 with a Digi 003 rack.
I recently reorganized / rewired my studio. I used to keep things pretty simple and plug machines directly to each other for midi control. The only midi that would come from the computer was clock out to all the devices.

Now I've set things up so everything is connected into and out of the computer. Two thru boxes are connected to the two MIDI out ports on the 003, sending clock and notes. One merger taking MIDI from a master keyboard (Moog Matriarch), Digitakt and an MPC1000 into the one input on the 003.
This way I can rout MIDI inside Pro Tools, from and too whatever I decide, without re-arranging cables.

The problem is I've noticed this has introduced massive midi latency... Something I've never really had a problem with in the past. Things are fine when they are simply getting clock. But sending notes into the computer and then routing them out to another synth throws the timing off. Most of the time it's just late, but they degree by which each individual note is late also changes (some times things will sound almost shuffled when they should be straight for example).

I've noticed this only happens when the clock is running on Pro Tools.
For example: I have set it up right now so the Digitakt is sending both audio and midi to pro tools, one drum track and one midi sequence. I then rout the midi out to channel 5 on thru box A, this is connected to an Access Virus synth. If I hit play on the digitakt with the clock stopped on Pro Tools everything is perfectly in sync. However, if i hit play on the computer the drums and synth line will play out of sync and with the previously mentioned issues.

Any help on this would be greatly appreciated ! :)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
digi 003 rack sync lights KV626 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-02-2014 08:19 AM
Help - AD16X and Digi 192 Sync Issues at 96k! DUCHUNTER Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 04-01-2013 09:28 PM
sync mpc 2000xl to digi oo2 rack killabutcha 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-20-2005 08:12 PM
MPC 2XL Digi 002 Rack Sync jaaypeso 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-30-2004 10:22 PM
MIDI sync problems with DIGI 002 rack Keith Scott 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-16-2004 02:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com