Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2007, 02:50 AM
Sandager Sandager is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
Default Double notes when recording w. sustain?

Hello all -

I don't know if this has been up before, but I couldn't find anything, so here goes:

When I record piano with sustain pedal via MIDI, ProTools "doubles" my notes?
It records the actual thing I play + the same in very short notes.
This makes the playback "die" or after only a split second and not the full duration of the chord.

I have experienced this on both the big HD system but also on my small Mbox2 mini.

Am I doing anything wrong? I want to record both the sustain action and the notes I play.
(it takes time to draw the automation afterwards)


I have ProTools LE and Korg/Nord MIDI devices.

Thanks in advance.
Morten Sandager
Reply With Quote
  #2  
Old 11-05-2007, 10:27 AM
DiAngelo DiAngelo is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 172
Default Re: Double notes when recording w. sustain?

Same thing happens to me. I don't even use sustain most of the time (it's bad practice to record non-piano midis with a sustain pedal) and I still get the duplicated midi notes...
__________________
Pro Audio + Mixing:
http://www.moozek.com
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-2007, 10:34 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Double notes when recording w. sustain?

Are you sure it's not the controller? I never have this issue with the sustain pedal on my controller.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2007, 11:16 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,766
Default Re: Double notes when recording w. sustain?

Is this possibly happening during a punch-in?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 11-07-2007, 02:09 AM
Dylex Dylex is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 7
Default Re: Double notes when recording w. sustain?

I was having the same problem until I realized my
controller had multiple zones or groups active.
- When I reset my controller to a single zone, it
corrected the problem.

hope this helps someone...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dropped notes, sustain problems, random notes Gamling MIDI 4 02-10-2014 08:09 PM
MIDI notes don't sustain after being pasted jimthepisces MIDI 1 01-08-2008 07:28 PM
double notes john1192 MIDI 0 04-17-2007 09:03 AM
Double Notes!!!! roziel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 04-02-2007 10:30 PM
Move Notes and Sustain at once? NuBus MIDI 1 01-14-2003 12:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com