Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-13-2002, 01:21 PM
Lee Blaske Lee Blaske is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Minneapolis, MN U.S.A.
Posts: 3,625
Default BEST CDRW to put in new Cheese Grater?

I opted to buy my new Dual 1 Ghz Cheese Grater from a retailer, so I didn't have the build to order option of getting the second CDRW drive.

For a number of reasons (speed being one of them), though, I'd like to install a second CDRW drive in addition to the Super Drive.

I assume that you don't need an ATA CDRW drive with any special Apple ROM.

What's the best choice out there? What drive burns the best audio CD's to send out for replication?

TIA

Lee Blaske
Reply With Quote
  #2  
Old 09-13-2002, 02:03 PM
digiengineer digiengineer is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 504
Default Re: BEST CDRW to put in new Cheese Grater?

Any of the new Sony "High Speed" CDRW will do. What I like most about them are "gravity clips" so you can mount your computer sideways.
__________________
Bryan Jackson
Independent Audio Systems Engineer
Burbank,CA / Las Vegas, NV
Reply With Quote
  #3  
Old 09-13-2002, 04:42 PM
maxserg maxserg is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: St-Roch-de-l\'Achigan, Québec
Posts: 824
Default Re: BEST CDRW to put in new Cheese Grater?

Look at this from LaCie website:

http://www.lacie.com/news/news.cfm?i...1A0090278D3ED0
Reply With Quote
  #4  
Old 09-13-2002, 05:03 PM
Lee Blaske Lee Blaske is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Minneapolis, MN U.S.A.
Posts: 3,625
Default Re: BEST CDRW to put in new Cheese Grater?

Wow, 48x. Burners are picking up speed. I'm actually looking for a raw unit to put inside the G4, though.

I'll have to check out the Sonys. I was poking around at www.megahaus.com, and it seems like there are also some interesting Yamaha units -- 40x -- but they also seem to have some special technology for audio CD burning. I wonder if it comes into play on a Mac.

Lee Blaske
Reply With Quote
  #5  
Old 09-13-2002, 09:02 PM
maxserg maxserg is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: St-Roch-de-l\'Achigan, Québec
Posts: 824
Default Re: BEST CDRW to put in new Cheese Grater?

For internals, look at this page but I've not read enough to know if it is Apple compatible:
http://www.hardwarezone.com/articles...cid=10&aid=478

Good hunting [img]images/icons/smile.gif[/img]
Reply With Quote
  #6  
Old 09-13-2002, 09:05 PM
maxserg maxserg is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: St-Roch-de-l\'Achigan, Québec
Posts: 824
Default Re: BEST CDRW to put in new Cheese Grater?

More precisely this:

http://www.hardwarezone.com/articles...cid=10&aid=466
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A little Whine and Cheese... lwilliam 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-20-2008 11:54 AM
I like cheese! Anyone got a plunger? c.evans Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 10-20-2006 03:02 AM
Tascam CDRW 750 vs. Standard CDRW Digitalkidd Pro Tools TDM Systems (Win) 1 05-24-2005 11:08 AM
Here comes the cheese.... 3JDamon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-14-2004 05:09 AM
Whine with my cheese? ladewd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-01-2003 11:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com