Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-13-2014, 10:35 PM
Nico Breeze's Avatar
Nico Breeze Nico Breeze is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: San Francisco, Ca.
Posts: 1
Default *BUG* Pre-fader sends revert to post-fader upon session restart

Hi there,
I have been looking for an answer to what I believe is a bug in PT 11HD. For some reason whenever I load a previously saved session all of my pre-fader sends revert back to post-fader. I work at a pro studio in SF and several others in my organization have experienced the same thing. Has anyone else experienced this? I can't seem to find any answers on the web so I thought I would ask the gurus on the ole' DUC. Thanks for any help in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-14-2014, 07:16 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,545
Default Re: *BUG* Pre-fader sends revert to post-fader upon session restart

There was/is a graphical issue (that I've reported) where it only appears that this is happening when the audio is ok. Have you checked to make sure it's not just the "P" on the screen?
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2014, 11:05 PM
JohnnyB JohnnyB is offline
Member
 
Join Date: Sep 1999
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 21
Default Re: *BUG* Pre-fader sends revert to post-fader upon session restart

Thanks, I was quite alarmed when I saw this. I hope they resolve this issue.... True, it is only a graphical thing.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2014, 11:14 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,103
Default Re: *BUG* Pre-fader sends revert to post-fader upon session restart

Also, does it happen with automation set to "auto read" or is this only when autiomation is "off" (because there is another bug of FMP not working when automation is "off" which can be corrected by setting automation to "auto read" which luckily is the default). Might be related, or not.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-2014, 11:16 PM
JohnnyB JohnnyB is offline
Member
 
Join Date: Sep 1999
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 21
Default Re: *BUG* Pre-fader sends revert to post-fader upon session restart

no, the tracks are all in touch / read mode. That is also a parameter that is not avail in automation.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-11-2014, 11:18 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,103
Default Re: *BUG* Pre-fader sends revert to post-fader upon session restart

So not related. Don't know whether we should be glad or not, because now there are two automation bugs to squash... OTOH, the bugs that are not related might be smaller.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-11-2014, 11:37 PM
JohnnyB JohnnyB is offline
Member
 
Join Date: Sep 1999
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 21
Default Re: *BUG* Pre-fader sends revert to post-fader upon session restart

Yeah, I've been using PT11 for about 10 days and I love the efficiency of it, but hate the bugs
Reply With Quote
  #8  
Old 07-11-2014, 11:47 PM
Mitchel Mitchel is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: UK
Posts: 193
Default Re: *BUG* Pre-fader sends revert to post-fader upon session restart

+1. I have this too. Very annoying!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Effect sends Pre or Post fader Raoul23 General Discussion 3 05-15-2013 03:05 AM
Clipping of post fader sends in 6.4 burningbusch Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-07-2011 09:01 AM
SENDS: Post/Pre-Fader which is better/most common? GapeOne 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-24-2004 04:04 PM
Sends, pre-post fader? Tito Ricci Arballo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-22-2003 07:16 PM
Pre/Post fader aux sends not automated?!? DannyVanSpreuwel Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 11-29-2000 11:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com