Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-02-2011, 10:02 PM
Rich Rich is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: Golden Valley ,MN USA
Posts: 23
Default Help please ; PT 9 playing PT 7 sessions incorrectly

Hi . Looking for help please. Just installed PT 9 HD2 today (crossgrade to Accel from PCI ). Tested it with 24/96 session. All tracks record and play fine. Then opened up multiple older sessions recorded 24/96 with PT 7 . something. All waveforms are present in the mix window , but every other channel is not playing . ( 1, 3, 5 play ; 2, 4, 6 don't etc. ) No signal present in mix window or on corresponding analog channel on my Amek desk . Stereo tracks , same problem ; left plays , right doesn't. Can anyone please tell me how to correct this situation ? Thanks so much !! Rich
__________________
Richard Dworsky
Reply With Quote
  #2  
Old 02-03-2011, 12:15 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,390
Default Re: Help please ; PT 9 playing PT 7 sessions incorrectly

Quote:
Originally Posted by Rich View Post
Hi . Looking for help please. Just installed PT 9 HD2 today (crossgrade to Accel from PCI ). Tested it with 24/96 session. All tracks record and play fine. Then opened up multiple older sessions recorded 24/96 with PT 7 . something. All waveforms are present in the mix window , but every other channel is not playing . ( 1, 3, 5 play ; 2, 4, 6 don't etc. ) No signal present in mix window or on corresponding analog channel on my Amek desk . Stereo tracks , same problem ; left plays , right doesn't. Can anyone please tell me how to correct this situation ? Thanks so much !! Rich
Hi Rich,

could be quite a few things! but things to look at...

Is this a fresh install of pro tools? or did you install over a previous version?

What version of the operating system?

under options / playback engine is the audio device set to HD TDM?

in playback engine are their enough voices allocated (per DSP) to voice every track in the session!!

Have you trashed prefs etc. use this app..
http://duc.avid.com/showthread.php?t=190122

Is this just one session?

have you tried a new session? in this session go to the i/o setup and delete all output paths and renew them all and re-assign them all.

also check the hardware setup and make sure all outputs are assigned to the desired outputs on your interface/s


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering E-Mixing & Mastering facility
www.ukmastering.com


PT10.3.7 Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 Harpertown 8-core UAD-2 Quad / SSL Duende Native. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, Solid State Logic VHD, Anthony De Mario ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2011, 12:21 PM
Rich Rich is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: Golden Valley ,MN USA
Posts: 23
Default Re: Help please ; PT 9 playing PT 7 sessions incorrectly

Thanks Christopher for your helpful reply . Sessions are now playing successfully after PT 9 calculates and converts PT 7 files. I think I may have selected the wrong option in a dialog box when it asks about change in setup and voices etc. Currently the settings are:
48 voices
2 DSP
96k
No delay compensation
HW buffer 256 samples
16 processors
CPU 85%
Disk buffer level 2
Cache size normal
Computer is new Mac Pro 2 X 2.4 Quad core Intel Xeon with OS 10.6.4

If it helps in diagnosing what was wrong , I was also experiencing some digital clicks and pops that are now gone. Thanks again for your reply . All the best, Rich
__________________
Richard Dworsky
Reply With Quote
  #4  
Old 02-03-2011, 12:48 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,390
Default Re: Help please ; PT 9 playing PT 7 sessions incorrectly

Quote:
Originally Posted by Rich View Post
Thanks Christopher for your helpful reply . Sessions are now playing successfully after PT 9 calculates and converts PT 7 files. I think I may have selected the wrong option in a dialog box when it asks about change in setup and voices etc. Currently the settings are:
48 voices
2 DSP
96k
No delay compensation
HW buffer 256 samples
16 processors
CPU 85%
Disk buffer level 2
Cache size normal
Computer is new Mac Pro 2 X 2.4 Quad core Intel Xeon with OS 10.6.4

If it helps in diagnosing what was wrong , I was also experiencing some digital clicks and pops that are now gone. Thanks again for your reply . All the best, Rich
Hi Rich,

Glad you're running now!

A few things..

48 voices is a low setting for a 96k session! unless you are running a very slim session!!

256 buffer might be tight if you are running any heavy RTAS plugs! again a cause of pops and clicks.

16 processors? this needs to be be lowered to avoid RTAS over messages and cpu spikes and clicks and pops. try 14 or lower? this won't effect overall performance.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering E-Mixing & Mastering facility
www.ukmastering.com


PT10.3.7 Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 Harpertown 8-core UAD-2 Quad / SSL Duende Native. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, Solid State Logic VHD, Anthony De Mario ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8.4 sessions not playing in 9 jcolagross Pro Tools Software (Win) 1 09-26-2011 09:25 AM
Playing old sessions on new interface brothertony Pro Tools M-Powered (Mac) 1 02-14-2010 02:02 PM
M-Powered 8 not playing 7.4.2 sessions. alienaudio Pro Tools M-Powered (Mac) 0 02-10-2009 11:36 PM
My c24 is not playing stereo my pt sessions thegift ICON & C|24 13 08-13-2008 11:53 PM
Playing 7.0 sessions on 7.1 h/w buffer errors markus44uk 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-24-2006 11:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com