Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-05-2019, 01:22 PM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 2,994
Default Strange LED display

Every now and then my 16-24 LED display becomes dimmer than the rest. This isn’t all the time. Is my LED strip on the way out do you think?? I’ve included a pic




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #2  
Old 03-08-2019, 07:17 AM
MusoPro's Avatar
MusoPro MusoPro is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Jerusalem,Israel
Posts: 409
Default Re: Strange LED display

Did you run a LED test? Then you can visually spot where any problems are.
Whenever my C24 starts freaking out I reinstall the latest firmware. You need to restart the unit while holding down the 3 buttons above the fader it will then update.
Then you’ll need to go Peripherals and find ur unit.

Good luck!

Mitch


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Best

Mitch

MacPro 2.44 8 Core


Mac OSX 10.10.5
PT 12.7
HD Native
SyncHD I/O
HD I/O
MIDI I/O
C24
Aja LiHi
Surround Setup
Reply With Quote
  #3  
Old 03-09-2019, 03:09 AM
mups mups is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Paris, France
Posts: 20
Default Re: Strange LED display

The Control 24 and 002 typically have problems with Digidesign's cheap harnesses because the contacts go bad over the years.
This is solved (temporarily) by disconnecting the harness, cleaning the prongs with scratchy sponge or sand paper, replugging with contact spray.
Could be the same thing here...
Reply With Quote
  #4  
Old 03-09-2019, 07:54 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 2,994
Default Re: Strange LED display

Quote:
Originally Posted by mups View Post
The Control 24 and 002 typically have problems with Digidesign's cheap harnesses because the contacts go bad over the years.

This is solved (temporarily) by disconnecting the harness, cleaning the prongs with scratchy sponge or sand paper, replugging with contact spray.

Could be the same thing here...


Thanks I’ll give that a go


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #5  
Old 03-09-2019, 08:35 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,606
Default Re: Strange LED display

I would not use sandpaper. A very mild abrasive like a pencil eraser is a better choice to remove the oxidation, a duster to remove any eraser particles left over, then clean with isopropyl alcohol, then perhaps a contact enhancer like De-oxit.
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
new Logic X bug - strange text in plug-in display robertg Artist Series 0 02-10-2016 12:11 AM
Strange character display on Profile noclevername VENUE Live Sound Systems 2 07-02-2014 10:09 PM
strange display issue MC Mix (Euphonix) nstu Artist Series 0 02-18-2012 06:03 AM
Digi Tech Sup: Color Display & Aux Send Display bugs nob turner 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-07-2010 02:43 PM
Strange session state - display frozen, play/record strange pkcraft Pro Tools TDM Systems (Win) 2 06-04-2007 02:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com