Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Pro Tools Express on Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-13-2016, 08:22 PM
Liam8mail Liam8mail is offline
Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Louth
Posts: 13
Default Midi playback problem!

Hi,
I'm using protools express with an mbox and a m-audio keystation midi usb controller. At first the controller would stop working randomly. I tried the usb powersave and so on. Eventually swapping usb hubs seemed to work. Now the problem i'm facing is at some point while working on a session the midi stopped triggering audio.

The controller is picked up by protools, the midi notes are recorded on the instrument track but there is no sound. The Midi works fine on other sessions. So I'm stumped as to why I stopped working on this one... MIDI through is checked. I played around with changing the input slot for the VI a to b to c. the output is to earphones. I put on input to check after reading it may help but no use.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2016, 07:40 AM
jeam25's Avatar
jeam25 jeam25 is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: P.R.
Posts: 2,273
Default Re: Midi playback problem!

Hi liam !

Um ... I remeber to have the same behavior once and it turned out to be my m audio keystation controller . It worked fine with some cables only . At the end i had to be replaced for another controller :-/ .

BUT do you test the controller outside protools ? There is an utility to test midi hardwares in windows . It is called midiox , google it . Test differents lenght usb cables if possible .

Let me know
__________________
- Jesus Alvarado -

Windows 10 Pro 64 bit - i7 CPU 4770k
Asus A97-AR mobo - 32gb DDR3 ram
Samsung 850 evo SSD 500gb - Radeon 470rx
Corsair 750w PSU
Lynx Aurora 8
Clarett Pre 8 X Thunderbolt - Protools Ultimate
Avalon 2022 - Octane 8 - Scarlett Dynamic 8pre
Uad 2 quad - Waves Gold
McDsp Emerald - Duy Everpack
Tc Powercore Firewire
Reply With Quote
  #3  
Old 09-16-2016, 08:19 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 10,795
Default Re: Midi playback problem!

Hi and Welcome to the Community

Could you please post more info on your computer setup like PC/Mac aswell as OS. If you check your power saving features and make sure you don't have any USB port sleep mode or any other functions on as those need to be OFF.
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help!! midi playback problem. t.ross64 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-13-2010 06:30 AM
Problem with Midi Playback Ebizseller@hotmail.com 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-07-2009 02:47 PM
Newby MIDI playback problem - no audio during playback ericbpawsinc MIDI 2 03-12-2008 09:05 PM
MIDI playback Problem Larry Pate 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-07-2007 10:47 AM
midi playback problem MunchieLad 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 04-21-2006 02:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com