Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-06-2013, 11:11 AM
Slice of Pineapple Slice of Pineapple is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Dublin Ireland
Posts: 2
Default Pro Tools 7.3 won't let external drive become record drive

I recently bough a late 2012 model iMac running OSX 10.8.4 and i have an old copy of Pro Tools 7.3 from a good few years ago. I have an mBox 2 mini interface and a G-Drive 250gb external drive (usb 2.0). I can install Pro Tools no bother (although i did have to get new ilok authorisation software and new mbox drivers) but whenever i go to open a new session Pro Tools won't let me change any of my drives, including the internal 1 tb mac drive into record drives. They are all fixed as transfer drives.

I've tried reformatting my external drive to all available options(journalled, case sensitive and stuff like that) but to no avail. Is it as simple as my software isn't compatible with the new os on the iMac or is there something I'm missing.

Any help would be great.
Cheers
Reply With Quote
  #2  
Old 09-06-2013, 11:35 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Pro Tools 7.3 won't let external drive become record drive

if you use Get Info on the external drives (command+i) what are the drives permissions and do you have Ignore Permission checked?
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 09-06-2013, 12:31 PM
browniespeaks browniespeaks is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: San Francisco, CA
Posts: 778
Default Re: Pro Tools 7.3 won't let external drive become record drive

are you on a mac? is the drive formatted NTFS (drive will be read only)? are you on a windows machine? how is the drive formatted? (drive attributes determine write-ability)
__________________
Clifford Brown III
Brown Audio Solutions & Services
www.brownaudio.com
Reply With Quote
  #4  
Old 09-06-2013, 12:58 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,081
Default Re: Pro Tools 7.3 won't let external drive become record drive

As pointed out, trying to write to NTFS volumes is a common mistake, so check that. It should be HFS+ (aka Mac OS Extended (Journaled)).

I'd be pretty surprised if 7.3 actually installs and runs OK on Mountain Lion.

Will it record to your boot/system drive - just as a test try it. If not you might want to give up now.

The last OS X version to officially support Pro Tools 7.2 was Tiger (10.3). Official support is not he same as "will run", but you really are stretching it here.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-08-2013, 05:34 PM
Slice of Pineapple Slice of Pineapple is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Dublin Ireland
Posts: 2
Default Re: Pro Tools 7.3 won't let external drive become record drive

Craig the drive is set to read and write. and ignore permissions is checked
Reply With Quote
  #6  
Old 09-08-2013, 05:54 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,081
Default Re: Pro Tools 7.3 won't let external drive become record drive

Quote:
Originally Posted by Slice of Pineapple View Post
Craig the drive is set to read and write. and ignore permissions is checked
Yes but what exact filesystem is on the drive?

Will Pro Tools record to your boot/system drive - just as a test try it. If not you might want to give up now.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-08-2013, 07:18 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Pro Tools 7.3 won't let external drive become record drive

I remember some issues like this cropping up back in the 7.3-7.4 days that only seemed to be resolved by formatting the drive.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which External Hard Drive to Record with Pro Tools (Lacie, G-tech, OWC?) swingmanu Storage Subsystems 17 03-27-2015 01:52 PM
Pro Tools wont let me record to my external drive drewskers Pro Tools M-Powered (Win) 1 09-13-2010 01:26 PM
Record/Playback on an external drive vinyldj69 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-30-2008 07:51 AM
External Drive won't record... sheeptuf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-06-2008 04:58 PM
Record to internal or external drive? rcook349 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 09-28-2005 01:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com