Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-11-2004, 10:49 AM
CharlyRivera CharlyRivera is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default I canīt record/playback to/from my firewire drive

PLEASE HELP!!!!
Iīve been using 002 on G5 with an Altum firewire drive since a year and a half ago and suddenly my system reports this problem out of nowhere:
Canīt create a new session on my external drive, and this message pops up:

"Session must be on a record audio volume"

Canīt playback any other session from the same drive. While session is loading Iīm asked to check disk allocation and then all audio files apparently have been moved to the Macintosh HD. I cancel this and when session is loaded this message appears:

"Audio files are on volumes unsuitable for playback. Would you like to copy them to a suitable volume?"

When a try lo allocate files the only suitable volume is Macintosh HD, but, as you might guess, this means another kind of problems.

I reformatted and re-partitioned the external drive and I reinstalled Pro Tools and none of this seemed to work it out.
Am I missing something???
Reply With Quote
  #2  
Old 12-11-2004, 11:08 AM
Wheate Wheate is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Vancouver BC
Posts: 48
Default Re: I canīt record/playback to/from my firewire dr

Hey, I have a Lacie D2 120gig and I had the same problem as well, what worked for me was to go into the workspace and chaged the little "t" to an "r." Hope it works for you too.
__________________
15" Powerbook 1.33, 768Ram
120g Lacie D2
002r, PT 6.4
OSX 10.3.4
Waves Diamond 5.0
Reply With Quote
  #3  
Old 12-11-2004, 02:56 PM
Tony Jung Tony Jung is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 8
Default Re: I canīt record/playback to/from my firewire drive

I've got a LaCie 80GB firewire HD and I've had no problems recording or playing back sessions. I wouldn't recommend recording and playing back from an external HD but if you don't have an extra separate internal HD from your OS, I guess you have no other choice.

As for your problem, i think you'll need to narrow the possibilties of what it could be. Is it a cable connection problem, a HD problem, a software problem, etc. Have you tried to move files to and from your firewire HD to your Mac HD?

If you have access to another internal HD, I'd see if you can create and open sessions from it. If you can't open or create sessions from the other internal HD, you might have a software problem.

In any case, I hope you get your system up and running again real soon.
__________________
Tony Jung, CGA
Dual 1.42GHz G4 with 2GB RAM
Digi002 with PTLE 6.9
Reply With Quote
  #4  
Old 12-11-2004, 03:07 PM
CharlyRivera CharlyRivera is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default Hey!!! It worked!!!!

Hey man!!! It worked. Thanks a lot.
Do you know what causes this to happen? I mean, I didnīt change that setting in the workspace, and nobody else has access to my computer!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 12-11-2004, 05:08 PM
tclash tclash is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Portland, OR
Posts: 249
Default Re: Hey!!! It worked!!!!

I've just recently seen this happen on two friends' systems. At least one of the spontaneous "r" to "t" changes happened when he installed a new printer driver (although the external PT drive was not connected at the time). The next time he hooked up the external drive and 002r he started getting the "suitable drive" type messages. It's a very weird problem. But hey, thanks to this forum, I was able to find the fix!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dedicating a new firewire drive to record, playback, and to backup files? nfm420 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-17-2013 05:36 PM
Record/Playback on an external drive vinyldj69 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-30-2008 07:51 AM
firewire drive unsuitable for playback timmygrimm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 12-19-2005 09:11 PM
Firewire Drive "Unsuitable For Playback" b_simms 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-13-2005 11:17 AM
Can't record to Firewire Drive - Too Much glue? trostals 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 05-15-2004 10:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com