Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-15-2014, 07:41 PM
DHL DHL is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Canada
Posts: 149
Default Avid Pro Multiband Dynamics & Pro Subharmonic

https://avid.secure.force.com/shop/c...t=&&store=shop

https://avid.secure.force.com/shop/c...ic&&store=shop

A little pricey?
__________________
Daniel

Asus P6X58D-E, Intel i7 930, 12 Gb Corsair XMS3 DDR3
2 WD Black Cavier 640 Gb SATA 3Gb/s 32MB Cache
Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #2  
Old 10-16-2014, 03:08 AM
tamasdragon tamasdragon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hungary
Posts: 2,190
Default Re: Avid Pro Multiband Dynamics & Pro Subharmonic

What makes you think that?
Both are surround capable, DSP and Native and has very nice tricks built-in.
__________________
my blog:Tamas Dragon
Reply With Quote
  #3  
Old 10-16-2014, 04:12 AM
Buccanears's Avatar
Buccanears Buccanears is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sydney, Australia
Posts: 759
Default Re: Avid Pro Multiband Dynamics & Pro Subharmonic

Played with both of them today. Most impressed. Both are DSP.
__________________
Q "where are your buccanears?"
A "on your buccanhead!"
IMDB
Reply With Quote
  #4  
Old 10-16-2014, 04:18 AM
DHL DHL is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Canada
Posts: 149
Default Re: Avid Pro Multiband Dynamics & Pro Subharmonic

They look fantastic! I would just like to see a native option at a more competitive price though.
__________________
Daniel

Asus P6X58D-E, Intel i7 930, 12 Gb Corsair XMS3 DDR3
2 WD Black Cavier 640 Gb SATA 3Gb/s 32MB Cache
Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #5  
Old 10-16-2014, 05:41 AM
Neil Pickles Neil Pickles is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: London UK
Posts: 257
Default Re: Avid Pro Multiband Dynamics & Pro Subharmonic

How does it compare to Maxxbass? (the sub enhancer that is)

Cheers
Reply With Quote
  #6  
Old 10-16-2014, 06:37 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,570
Default Re: Avid Pro Multiband Dynamics & Pro Subharmonic

Pricing?

two words....

high-end post.

The last people Avid think have money.

BTW, they're both GREAT plugins.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-16-2014, 07:04 AM
8dB.co.uk 8dB.co.uk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: London UK
Posts: 1,023
Default Re: Avid Pro Multiband Dynamics & Pro Subharmonic

ProLimiter is well worth the money, so from the looks of the demo's, (been too busy to install the trial) I'd go for these like a shot. I do mainly do TV / film post, in surround.
__________________
Pro Tools Utimate 2018.7, on -

i7 5820k 6 x 4GHz (12 threads), 16GB DDR4, Win 10 Pro, BM Mini Monitor PCIe, GTX 660Ti 2GB;

Dell Laptop, i7 4x3.6GHz (8 threads ), 16GB DDR4, Win 10 Pro, GTX1060MaxQ 6GB;

"Plan B" - i7 6700k, 4 x 3.4GHz, 16GB DDR4, Sierra, AJA Kona LHi, GTX 1050Ti 4GB.

RME FireFace802 + ARC, RME Babyface

Avid D-Command, Artist Control, V-Control, Korg MicroKontrol

7.1.2 Presonus Monitors
Reply With Quote
  #8  
Old 10-16-2014, 07:08 AM
8dB.co.uk 8dB.co.uk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: London UK
Posts: 1,023
Default Re: Avid Pro Multiband Dynamics & Pro Subharmonic

I use Waves L3LL Multi to tame the nasty dialogue frequencies that push up loudness readings, and use Maxxbass and L3LL to get really fat FX on stereo TV. looks to me like the ProMultiband is a multichannel with discrete band outputs version of the Waves. I'll be on it like a shot as soon as I can afford it to be honest.
__________________
Pro Tools Utimate 2018.7, on -

i7 5820k 6 x 4GHz (12 threads), 16GB DDR4, Win 10 Pro, BM Mini Monitor PCIe, GTX 660Ti 2GB;

Dell Laptop, i7 4x3.6GHz (8 threads ), 16GB DDR4, Win 10 Pro, GTX1060MaxQ 6GB;

"Plan B" - i7 6700k, 4 x 3.4GHz, 16GB DDR4, Sierra, AJA Kona LHi, GTX 1050Ti 4GB.

RME FireFace802 + ARC, RME Babyface

Avid D-Command, Artist Control, V-Control, Korg MicroKontrol

7.1.2 Presonus Monitors
Reply With Quote
  #9  
Old 10-16-2014, 08:28 AM
mgoorevich's Avatar
mgoorevich mgoorevich is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Tel Aviv - תל אביב
Posts: 1,701
Default Re: Avid Pro Multiband Dynamics & Pro Subharmonic

I tried excessively multi band compressor last week. Thats may be me but I never had a satisfaction with any multi band. It always sounds like soaped after even minor tweaking. Put it on dialogs and it starts to sound like 90's movies (aka passed through a CAT43).
I have most of multi band comps: MC2000, ML4000, WA MiltiDynamics, C4, C6 and now trying this.
For me they all sound artificial and colouring the original sound. It may be good for music though but for post I don't like them.
Being said that my go to compressor is Avid Pro Compressor and my go to limiter is Avid Pro Limiter. They are underrated IMHO especially the Pro compressor which might be even better than Sonnox Dynamics!

But again thats me and I generally dislike multi bands.
__________________
Michael Goorevich

Sound Designer
/ mixer
www.goorevich.com

PT HD⎪N v2020.9 Ultimate ● macOS High Sierra 10.13.6
MacPro 2 x 2.4 GHz Quad-Core Intel Xeon ● 24 GB RAM
Avid HD I/O ● Sync HD ● AJA LHi referenced by AJA GEN10 ● D-Command ES24
Reply With Quote
  #10  
Old 10-16-2014, 08:29 AM
8dB.co.uk 8dB.co.uk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: London UK
Posts: 1,023
Default Re: Avid Pro Multiband Dynamics & Pro Subharmonic

ProCompressor is brilliant. And cheaper.
__________________
Pro Tools Utimate 2018.7, on -

i7 5820k 6 x 4GHz (12 threads), 16GB DDR4, Win 10 Pro, BM Mini Monitor PCIe, GTX 660Ti 2GB;

Dell Laptop, i7 4x3.6GHz (8 threads ), 16GB DDR4, Win 10 Pro, GTX1060MaxQ 6GB;

"Plan B" - i7 6700k, 4 x 3.4GHz, 16GB DDR4, Sierra, AJA Kona LHi, GTX 1050Ti 4GB.

RME FireFace802 + ARC, RME Babyface

Avid D-Command, Artist Control, V-Control, Korg MicroKontrol

7.1.2 Presonus Monitors
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avid Drawmer Dynamics on AAX-64bit? hatepop Pro Tools 11 2 12-18-2013 12:44 AM
FS: TC Electronic VSS3 TDM reverb, MD3 multiband dynamics CHD Buy & Sell 6 06-18-2012 02:15 PM
TC Electronic MD3 Multiband Dynamics saw Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 02-04-2006 06:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:51 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com