Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-11-2004, 03:54 PM
yvan yvan is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Brussels, BELGIUM
Posts: 38
Default why do we have to pay for an update?

common, what's the bloody difference if I bought Protools now or a year ago?
does this mean that as a Digidesign customer you don't get any privileges anymore after a (short) period, considering buying an HD setup might allready be quiet an investment for some of us? :@
__________________
G4/HD1, 192, Sync, Midi I/O
Soundcraft Ghost 32ch
Reply With Quote
  #2  
Old 10-11-2004, 04:02 PM
Dutchmuzik Dutchmuzik is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: Orlando, FL
Posts: 2,025
Default Re: why do we have to pay for an update?

What are you talking about ?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-11-2004, 04:05 PM
jeremyroberts jeremyroberts is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: New York, NY, USA
Posts: 3,020
Default Re: why do we have to pay for an update?

1. If you buy something that works (and PT 5.x under OS9 worked pretty darn good) - there is no reason to expect a free upgrade. If the company decides to make an improved product and charges a nominal fee to offset some expenses, there is no reason you HAVE to upgrade.

2. Do you have the same standards for other technology items -- how about those of us still using a TiVo series 1? WHY SHOULD I BE "STUCK" WITH OLD TECHNOLOGY?

3. Do you expect manufacturers to stop development of new features once you purchase your version? If you are content with the version you purchased (as many people are), then you're done. No system upgrades or improvements needed... hey, it worked fine when you bought it!

Digi asked for $150 to upgrade to version 6. Chump change for anyone using a PT/TDM rig costing many, many thousands of dollars.

And for those who didn't upgrade, the MIX 6.4.1 deal is even better...

If you feel this is too steep, keep using your old software. There's nothing wrong with it. (except the rest of us upgraded and we're working faster/better than you can because we have better tools).
__________________
--Jeremy
Reply With Quote
  #4  
Old 10-11-2004, 04:10 PM
yvan yvan is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Brussels, BELGIUM
Posts: 38
Default Re: why do we have to pay for an update?

Quote:
What are you talking about ?
I'm talking about having purchased PT HD, with PT6.0
updating to 6.2.3 was possible an suddenly you have to pay 150$ for 6.4
and in 6months they'll probably charge again for another update
__________________
G4/HD1, 192, Sync, Midi I/O
Soundcraft Ghost 32ch
Reply With Quote
  #5  
Old 10-11-2004, 04:54 PM
froyo froyo is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 2,863
Default Re: why do we have to pay for an update?

Hello. I don't understand the question. Do you mean we should never have to pay for an update or upgrade? Buy Pro Tools today and have free updates and upgrades until the end of time? When do you think we should have to pay for an update/upgrade? Never? Never, ever, never?
__________________
froyo
Reply With Quote
  #6  
Old 10-11-2004, 07:33 PM
slangification slangification is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Nashville
Posts: 765
Default Re: why do we have to pay for an update?

I agree that there should be 1 year (or so) of free updates before having to pay, when you've just purchased a new system from them.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-11-2004, 08:38 PM
filmixer filmixer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Studio City, CA, U.S.A.
Posts: 968
Default Re: why do we have to pay for an update?

Come on! Everyone knows that software programmers that went to a four year university and have Masters degrees in computer science live on Campbell's soup and Cheetos. They don't have to make much money to live the "nerd" lifestyle do they?
__________________
Mark Ettel C.A.S.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-11-2004, 09:25 PM
Vaphoron Vaphoron is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Frederick, MD
Posts: 2,539
Default Re: why do we have to pay for an update?

If its been more than a year, I don't mind paying for an upgrade but I hate buying something and then a couple months later its upgraded and I feel the need to fork over more money.
__________________
- Jason
Reply With Quote
  #9  
Old 10-11-2004, 11:41 PM
MARVINBASS's Avatar
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 885
Default Re: why do we have to pay for an update?

I'm not sure if policy has changed, but I thought any one that bought a new system would get all updates for free for 1 year from registration. Digi can chime in at anytime for the low down.
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
MOTU MTP/AV
------------------------------
Second System
Mac Pro 2013 3.5GHz 6-core Xeon E5-1650v2
32GB RAM
1 - HDX
1 - Avid Thunderbolt 3 Expansion Chassis
1 - HD 16x16 Interface

MARVINBASS Digital Audio, LLC
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native cant Update Firmware after installing PT9.0.5 Update Aditu Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 72 11-27-2012 04:57 PM
10.3 Update - Windows shutdown issue has returned. Update at your own risk. crm0510 Windows 14 09-19-2012 02:50 PM
10.5.6 update. Is it safe to apply the system update from 10.5.5? SBCCMusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 02-02-2009 03:27 AM
Windows Update Vs Apples Software Update sunburst79 General Discussion 2 07-14-2007 07:40 AM
What is this Apple Update? Hard Disk Update...ver 1.0 McMasters Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-30-2003 06:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com