Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2007, 02:49 PM
A.J. A.J. is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3
Default Session stops opening while Activating Inserts

Hi All,

This is my first post here - I'm having trouble opening a specific session. My other sessions open up fine, but this one stops opening and freezes PT while "Restoring Tracks... activating inserts" on a specific track (the mono overhead track). I have to force quit PTLE and I don't remember what inserts are on that track.

I've tried trashing prefs, DAE prefs, etc. but it's still not opening. I'd rather not remix the tune. Any suggestions?

My set up is:

Digi 003 rack
PTLE 7.3.1 cs4
MAC PowerBook G4 17"1.67 GHz PowerPC 1.5GB Ram
OSX 10.4.9
80GB firewire drive

Please let me know if I've forgotten any pertinent info.

Thanks in advance,
A.J.
www.myspace.com/andrewjacobs
Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2007, 04:22 PM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: Session stops opening while Activating Inserts

Try creating a new empty session and importing the session data from the one you're having problems with.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-12-2007, 07:41 AM
A.J. A.J. is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3
Default Re: Session stops opening while Activating Inserts

Thanks Slim. I tried that and the same thing happens. Freezes up at the same place.
Any other suggestions?

Best,
A.J.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2007, 10:10 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,766
Default Re: Session stops opening while Activating Inserts

You very likely have a corrupt or incompatible plug-in installed. You should remove all plug-ins from your plug-ins folder then either put them back one by one while launching Pro Tools each time or put them in by halves and, by process of elimination, determine which is the offending plug-in.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 09-12-2007, 01:44 PM
A.J. A.J. is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3
Default Re: Session stops opening while Activating Inserts

Thanks, DigiTechSupt. That was it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 9 spends ages on "activating inserts", when loading a session Talisker macOS 1 06-23-2012 05:52 AM
Session load stuck at "activating inserts" SoundtrackArcade 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 08-25-2009 07:18 PM
Making Inserts Inactive on Session opening Sebopath 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-09-2006 11:26 AM
Activating hardware inserts,help! speedyk5 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 05-20-2002 09:13 AM
Freezes on Activating Inserts essay Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-13-2001 06:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com