Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-30-2019, 02:37 AM
Artis Artis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Riga, Latvia
Posts: 68
Default Dock Channel strip LED don't work

After upgrading to EuControl 19.12.1.23 my Dock channel strip LEDs doesn't show sel / rec / solo / mute states anymore. While they are visible in Control app, I can't get them working on dock. Fader itself works as it should be but LEDs are just black. Already tried uninstalling, trashing xml presets and reinstalling EuControl but without luck. Might happen that by mistake I have unchecked some box in EuControl settings, but then I cant find, which one. Is it bug or human mistake?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-30-2019, 07:10 AM
sjgam sjgam is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: NYC USA
Posts: 156
Default Re: Dock Channel strip LED don't work

Quote:
Originally Posted by Artis View Post
After upgrading to EuControl 19.12.1.23 my Dock channel strip LEDs doesn't show sel / rec / solo / mute states anymore. While they are visible in Control app, I can't get them working on dock. Fader itself works as it should be but LEDs are just black. Already tried uninstalling, trashing xml presets and reinstalling EuControl but without luck. Might happen that by mistake I have unchecked some box in EuControl settings, but then I cant find, which one. Is it bug or human mistake?
I am getting same thing on my dock - I am on Logic Pro X. There does not appear to be any Eucontrol setting for this. So I suspect another bug.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-30-2019, 02:49 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,192
Default Re: Dock Channel strip LED don't work

All of that works fine here.
Have you tried just turning off/on your Dock? Also verify it has the latest firmware.
__________________
Pro Tools Ult 2019.12, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #4  
Old 12-30-2019, 09:01 PM
Artis Artis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Riga, Latvia
Posts: 68
Default Re: Dock Channel strip LED don't work

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
All of that works fine here.
Have you tried just turning off/on your Dock? Also verify it has the latest firmware.
Yes I tried BScout. Doesn't make any change.
For additional info - running Pro tools Ultimate 19.10 on iMac 27 i7 retina Mojave. With Dock and iPad Pro trough separate CAT5 network switch & apple camera connection kit for iPad.
Dock is in that state after updating to 19.12.1.23
Reply With Quote
  #5  
Old 12-31-2019, 11:42 AM
bewk's Avatar
bewk bewk is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: HTX
Posts: 85
Default Re: Dock Channel strip LED don't work

Try reordering the iPad/Dock in the "My Surfaces" list (dragging the iPad on top of Dock in particular).
__________________

• PT HD|Native 2020.3 on 10.13.6 (Angelbird SSD) // MacPro (4,1 to 5,1) 12 Core 3.46 GHz // 24GB // AJA Kona LHi // OWC FW800, USB 3.0, eSATA // MTRX Studio
• PT HD 11.3.2 on 10.13.6 // MacBook Pro 17" 2.66 GHz i7 8GB RAM
• Avid Dock,
Artist Series Mix & iPad 7th gen & Eucon 20.5
• DADman/Eucon monitoring
• BSS (DAN + 100), QSC DCA 1644, JBL 7 Series

www.quesound.com
Reply With Quote
  #6  
Old 01-03-2020, 06:04 AM
Artis Artis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Riga, Latvia
Posts: 68
Default Re: Dock Channel strip LED don't work

Today i had more time to fiddle around. Reordering changes nothing as bewk suggests.
I did instal older Eucontrol version - 19.9.1 and LEDs suddenly worked as they should be! But now I can't use control app because its on newer version. Is there a way how to get older Control app versions on iPad?
I tried to work like that but felt need for Control app more than channel strip LED, so I installed back version 19.12.1. And LEDs are black again! At least I have Control app.
Conclusion, thats a software issue. I don't know why, but latest Eucontrol versions renders channel strip LDS black. How should I submit this bug to Avid?
Reply With Quote
  #7  
Old 01-03-2020, 06:15 AM
sjgam sjgam is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: NYC USA
Posts: 156
Default Re: Dock Channel strip LED don't work

You might try uninstalling and reinstalling Eucontrol and app one more time - I did and now the Mute and Solo etc buttons light on the Dock. I am sure you know but the Eucontrol download site has a specific uninstall link.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-03-2020, 10:11 AM
Artis Artis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Riga, Latvia
Posts: 68
Default Re: Dock Channel strip LED don't work

Did complete uninstall with trashed prefs, reinstalled 19.12.1 Eucontrol and control app. Still same thing - channel strip LEDs are black.
Don't know why but on 19.9.1 they worked as should.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-03-2020, 12:37 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,192
Default Re: Dock Channel strip LED don't work

Is your dock firmware 1.1.20.0?
__________________
Pro Tools Ult 2019.12, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #10  
Old 01-06-2020, 12:08 AM
Artis Artis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Riga, Latvia
Posts: 68
Default Re: Dock Channel strip LED don't work

Yes BScout - Dock is on 1.1.20.0 firmware.
Right now I am out of ideas what is causing this to happen. I think its due Eucontrol update because LEDs works on 19.9.1
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Missing Q Parameter on Channel Strip Through Dock? barden Avid S1, S3, Dock and Control 3 09-26-2016 12:06 AM
Channel Strip YYR123 macOS 1 03-02-2013 08:45 PM
New URS Channel Strip Pro George Ware Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 07-18-2007 11:33 AM
New URS Channel Strip Pro George Ware 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-04-2007 09:40 AM
Renaissance channel vs Channel Strip frenchman Tips & Tricks 1 09-20-2003 05:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com