Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2016, 10:52 AM
Kirby B. Kirby B. is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 520
Default Uninstall Quicktime in Windows news

http://www.pcworld.com/article/30566...cal-flaws.html

What will Avid say?

Last edited by Kirby B.; 04-15-2016 at 11:03 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2016, 11:45 AM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 2,620
Default Re: Uninstall Quicktime in Windows news

Uh oh ...
__________________
Desktop: PT 2019.6 / Win 10 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7-980X hex @ 3.9GHz / 32GB / Focusrite LS56
Laptop: PT 10 / Win 7 / HP ProBook 4730s / i7-2630 / 8GB / U-PHORIA UMC1820
Info/Services link
Reply With Quote
  #3  
Old 04-15-2016, 01:26 PM
Pete Gates Pete Gates is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: UK
Posts: 1,169
Default Worrying QT on Windows development

http://www.macrumors.com/2016/04/14/...ndows-support/

Two rigs here, main one Mac, second one PC. Bit of a concern.

Pete
Reply With Quote
  #4  
Old 04-15-2016, 03:56 PM
mjslakeridge's Avatar
mjslakeridge mjslakeridge is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Houston, Texas
Posts: 1,054
Default Re: Worrying QT on Windows development

I just heard them talking about that on Nightly Business Report. Luckily my PT rig is not connected to the internet, so I'm not too worried, but I bet a lot of "more modern" PT users are.
__________________
"Whiskey Bottle...Brand New Car...Oak Tree You're in my Way" RVZ

Digi 002 rack , Command 8, Behringer ADA 8000, Tascam M-320B Mixer, Alesis Monitor Two Speakers, Vintage and Modern Tube Amps, Fender American Strat, 1973 Gibson SB-450 Bass, Epiphone Les Paul Traditional Pro, Roland W-30 Keyboard, Preimier XPK Fusion Drum Kit.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-15-2016, 04:43 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,642
Default Re: Worrying QT on Windows development

Quicktime is essential for Media Composer users on Windows. I hope someone figures something out.

http://community.avid.com/forums/t/160169.aspx
Reply With Quote
  #6  
Old 04-16-2016, 05:19 AM
Precisionguided Precisionguided is offline
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Manila
Posts: 21
Default Re: Uninstall Quicktime in Windows news

Is QuickTime still necessary for pro tools?
Reply With Quote
  #7  
Old 04-16-2016, 05:22 AM
Kirby B. Kirby B. is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 520
Default Re: Uninstall Quicktime in Windows news

I wonder, too. Certainly is for video work.
__________________
Digi002R PT2018 Win 10
INTEL Core i7 930, 3.52 Ghz
GIGABYTE GA-X58A-UD3R
CORSAIR XMS3 12GB 1600Mhz
2 X WD 1TB Caviar Black 64 GB cache

MOTU Traveller PT2018
MacBook Pro Mojave
16GB DDR3
Reply With Quote
  #8  
Old 04-16-2016, 06:15 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 991
Default Re: Uninstall Quicktime in Windows news

Personally I've no interest in a Windows platform But for those who do.

Here is an article about it from the Pro Tools Expert Forum, appears Apple is not going to continue to update support going forward (which is not necessarily a big deal) and the only possible issue is if the system is on line .

http://www.pro-tools-expert.com/home...tall-quicktime
__________________
System :
Avid HD Omni I/O Interface ...Mid 2010 Mac Pro/ processor- 3.33 6-core Intel Xeon "Westmere" w/ Memory- 24 GB, Radeon Pulse RX 580 8GB GDDR5 Dual HDMI Graphics Card..... OS- Mojave 10.14.6, and PTHDN 2019.6 on on primary boot drive (SSD PCIe 512 GB Samsung SM951) FCPX files storage on Samsung 970 EVO 1TB and PT sessions storage on 2nd Samsung 970 EVO 1 TB -- both in dual drive Crest I/O PCIE controller adaptor card


"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #9  
Old 04-16-2016, 08:05 AM
mlemos mlemos is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: new york
Posts: 1,114
Default Re: Uninstall Quicktime in Windows news

Being online is a pretty big issue for avid because of cc. They're literally banking on it.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-16-2016, 08:19 AM
Michael Zull Michael Zull is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Phoenix
Posts: 249
Default Re: Uninstall Quicktime in Windows news

I read about this a few days ago as well. PT just needs the codecs, not the player, correct? Is it just the player that has the security holes?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apple withdraws QuickTime for Windows support AndrewAction Post - Surround - Video 12 04-27-2016 05:04 PM
Windows 10 free update ends 29th July doesthisexist Windows 6 04-16-2016 02:26 PM
My Pro Tools HD Upgrade and Support Plan ends 1/8 - what should I be doing now? edhamilton Licensing & Accounts 4 01-02-2016 08:35 PM
stereo bounce to quicktime movie ends up in mono pavelmusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-25-2007 02:17 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com