Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-17-2010, 04:22 AM
jimi_d2006 jimi_d2006 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: UK
Posts: 8
Default When will pro-tools incorporate customizable folders?

I'm a bit of a organization freak. Does anyone know if you can customize folders in Pro-tools 9 or if they're going to in the future? I mean for the virtual instruments and effects like you can in Cubase (e.g. Instrument > Synths > Subtractive Synths etc.).
Reply With Quote
  #2  
Old 12-17-2010, 07:42 AM
Touchwood Studios Touchwood Studios is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 868
Default Re: When will pro-tools incorporate customizable folders?

I use the memory location views to do that. You can then use memory recall to view anything you want Synths/Drums/Vocals/ or anything you define.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-17-2010, 09:24 AM
Varela Varela is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Argentina
Posts: 109
Default Re: When will pro-tools incorporate customizable folders?

This is not Cubase world. But something new should come!
Reply With Quote
  #4  
Old 12-17-2010, 02:03 PM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,012
Default Re: When will pro-tools incorporate customizable folders?

Personally, I would like to see region folders.. and maybe even track folders.. but that is a tad extreme...
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
  #5  
Old 12-17-2010, 07:06 PM
The dman The dman is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Illinois
Posts: 31
Default Re: When will pro-tools incorporate customizable folders?

Quote:
Originally Posted by jimi_d2006 View Post
I'm a bit of a organization freak. Does anyone know if you can customize folders in Pro-tools 9 or if they're going to in the future? I mean for the virtual instruments and effects like you can in Cubase (e.g. Instrument > Synths > Subtractive Synths etc.).
I'm able to visually separate the colors better in PT than in Cubase so it's not that big of an issue to me that said...I'm sure I'd use them if Pro Tools had them

Quote:
Originally Posted by Touchwood Studios View Post
I use the memory location views to do that. You can then use memory recall to view anything you want Synths/Drums/Vocals/ or anything you define.

I love the marker/memory system in Pro Tools. Being able to save zooms and ranges is sweet.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-17-2010, 07:11 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: When will pro-tools incorporate customizable folders?

region bin folders have been on the wish list for a long time

http://protools.ideascale.com/a/dtd/...ist/12302-3779
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #7  
Old 12-17-2010, 07:46 PM
Convectuoso Convectuoso is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Auckland
Posts: 14
Default Re: When will pro-tools incorporate customizable folders?

Quote:
Originally Posted by danander11 View Post
Personally, I would like to see region folders.. and maybe even track folders.. but that is a tad extreme...
Track folders would be great, you could group everything and look at groups easily.

But I guess you can just use groups and hide tracks, but not as cool as folders
Reply With Quote
  #8  
Old 12-18-2010, 09:17 AM
jimi_d2006 jimi_d2006 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: UK
Posts: 8
Default Re: When will pro-tools incorporate customizable folders?

Touchwood Studios - How would you go about doing that? I had a look at the reference guide but I couldn't work it out. Can you make folders in the memory locations window then?
Reply With Quote
  #9  
Old 01-20-2011, 11:56 PM
syra syra is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Los Angeles CA
Posts: 368
Default Re: When will pro-tools incorporate customizable folders?

I would love some folders myself. Memory locations are very handy but not quite the same.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-21-2011, 12:05 AM
HD2 HD2 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 928
Default Re: When will pro-tools incorporate customizable folders?

Being able to create folders in the regions list has been a request for about 15 years, so I guess it is not on Avid's list of high priority, actually come to think of it, I don't think it is even on their list of low priority or any list for that matter. Seems like it shouldn't be too difficult to implement considering they've had it in their video editing program for about 15 years.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Customizable Midi Maps Big Crouton 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-18-2009 04:07 PM
More Prefs for a more customizable Pro Tools! Kourquie Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 04-02-2009 07:28 PM
Customizable Toolbar rtm Pro Tools TDM Systems (Win) 5 01-24-2009 09:13 PM
How do I incorporate Outboard gear? Hiwatt25 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 08-31-2002 12:04 AM
Why incorporate? ckevperry General Discussion 6 02-27-2001 08:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com