Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 11-06-2013, 12:40 PM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,198
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Quote:
Originally Posted by justus1900 View Post

Well I finally did it, I Unliked MacDSP on Facebook and delete the Favorite in my browser.

Fair enough.




Quote:
Originally Posted by justus1900 View Post

iLok licenses going on sale soon since it seems MacDSP is never going AAX 64bit for Windows.

Seems like a knee-jerk reaction.

They will arrive on the Windows platform at some point, just be patient.

It may happen this year, it may happen in the new year.

You'll be even more annoyed if you get rid of them in haste, and then they're ported a week later.

But it boils down to which product your business is more dependant upon - Pro Tools 11, or McDSP plug-ins.

It seems to me that McDSP are fundamental to your sound, but you desperately want to be able to move to PT11, which you can't realistically do without McDSP - the fact that you seem so emotional about the situation speaks volumes about how much you really love McDSP's products.

From my point of view, I'm in the same basic situation :

I own PT11 (though I haven't even bothered installing it yet, because I know there are several plug-in vendors that I'm still waiting on), and I own a truckload of McDSP plug-ins.

At the end of the day, PT11 has a load of enticing (in fact down right revolutionary) features, but they are all essentially a bonus.

PT10 still works exactly the same as it always has done, so there's no change to my business from that point of view.

McDSP plug-ins are fundamental to my workflow, and abandoning them on a whim is just not viable for me, considering the amount of projects I have (both archived, and on-running) that are sonically dependant upon them.

I can keep on trucking as I have been for years, no negative effects on my business, or for my clients, and when all the plug-in vendors who's products I choose to use have migrated to AAX64bit (Mac & Windows), I reap all the benefits of Pro Tools 11.

Just be patient, it's much less stressful .
Reply With Quote
  #42  
Old 11-06-2013, 12:48 PM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

I don't use Pro Tools 10 at all anymore I only use PT11. Its been what 5 months now since PT11 has been out and I dearly missed my Channel G and ML4000 but I have been working for the last 5 months without any MacDSP Plug-Ins and IM getting to a point that I don't really miss them that much IM still working. All the while MacDSP is porting to MAC made 4 new plug-ins all MAC and forgotten about all the people out there that where customers when they could use the product but it seems at this point they have abandoned the Windows side of the business and only want MAC customers so I will just keep using the replacements I have been and move on.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell Precision T1500 Minitower
OS: Windows 10 Pro 64 Bit SP1
CPU: Intel® Core™ i7-860 (2.8GHz,8MB)
Memory: 32GB (4 X 8GB)
SanDisk 480GB SSD
AVID: Digidesign Digi 003 Console
Pro Tools 2018.10

Portable:
Model: Acer Aspire E5-575
OS: Windows 10 Home 64 Bit SP1
CPU: Intel® Core™ i5-6200U
Memory: 12GB
SanDisk 256GB SSD
AVID: Fast Track C400
Pro Tools 12.5.0
Reply With Quote
  #43  
Old 11-06-2013, 01:22 PM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,198
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Quote:
Originally Posted by justus1900 View Post

but it seems at this point they have abandoned the Windows side of the business and only want MAC customers

I seriously doubt that, but if you've moved on, I guess the only grumble you have is if you can't sell the v5 assets.


Have you decided what you're going to do, if you still have the assets when the Windows versions are released :

Refuse to install them on principle?

or

Realise that you hadn't really moved on, and it was just a lovers tiff?
Reply With Quote
  #44  
Old 11-06-2013, 02:14 PM
justus1900 justus1900 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Montgomery, IL
Posts: 758
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Well IM sure if they ever release windows version I will end up using them at some point and we will make up and forgive each other just like pretty much everyone has forgiven AIR Tech now after people were ready to close them down. Really my point is I would not have spent the money on the V5 upgrade if I had known that MacDSP wasn't planning on going AAX 64bit Windows anytime soon after Pro Tools 11. I upgraded the plug-ins, bought more RAM, bought a new Hard Drive and reset my whole OS all to be ready for PT11 and then what was my Favorite Plug-In company falls on their face.
__________________
Producer/Engineer/Musician
RIAA Platinum Sales Award: Lisa Stansfield "Affection"

Main:
Model: Dell Precision T1500 Minitower
OS: Windows 10 Pro 64 Bit SP1
CPU: Intel® Core™ i7-860 (2.8GHz,8MB)
Memory: 32GB (4 X 8GB)
SanDisk 480GB SSD
AVID: Digidesign Digi 003 Console
Pro Tools 2018.10

Portable:
Model: Acer Aspire E5-575
OS: Windows 10 Home 64 Bit SP1
CPU: Intel® Core™ i5-6200U
Memory: 12GB
SanDisk 256GB SSD
AVID: Fast Track C400
Pro Tools 12.5.0
Reply With Quote
  #45  
Old 11-06-2013, 02:52 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,601
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Same could be said for Uaudio powered plugins and Softube, but they're working on it. I suspect all the manufacturers will eventually get their AAX-2 ducks in a row, the option being to opt out of support for a very LARGE client base, which I don't see happening.
Reply With Quote
  #46  
Old 11-06-2013, 06:23 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Just a reminder but an old fashioned email to their contact address about Windows availability and your concerns is not going to hurt anything.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #47  
Old 11-13-2013, 06:46 PM
jimmerk jimmerk is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 6
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

The FabFilter Pro MB is a really nice multiband with intuitive control. Compression and expansion from an external key. Good sound. Responsive. Easy on the CPU.

Come on Colin, you're giving us no choice but to switch. At least put a timeframe on it and hold your team (and yourself) accountable.
Reply With Quote
  #48  
Old 11-22-2013, 08:22 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,408
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

What nobody's excited and posting on DUC about McDSP shipping AAX-64 for Windows? Downloadable now.

Edit: OK I just saw one other post.
Reply With Quote
  #49  
Old 11-22-2013, 08:41 PM
WKG WKG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,187
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Must have come up sometime during the day, I checked earlier and didn't see any change.
__________________
I7-4930K, X79-Deluxe, 2133 32 GB,
GT640, 512GB 860 Pro, 1TB Evo, WDB 2TB X2,
Win 10 Pro, PT Ultimate 2019.6 REAPER 5.963
RME, Daking, ISA, Sytek, BLA

ASUS N71Jq i7 940xm 8GB DDR3
PTHD 12.1 REAPER - Win 10 HP
Reply With Quote
  #50  
Old 11-23-2013, 12:57 AM
persuader's Avatar
persuader persuader is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 92
Default Re: McDSP AAX 64bit Windows?

Quote:
Originally Posted by WKG View Post
Must have come up sometime during the day, I checked earlier and didn't see any change.
YES its here.....

http://mcdsp.com/downloads/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
McDSP AAX for Windows now available !!! smfelton AAX Plug-ins 1 11-22-2013 10:44 PM
No 64bit McDSP Chrome-tone..Substitutes? Tim R. Pro Tools 11 4 07-17-2013 09:56 PM
Windows 64bit Citizen_M Pro Tools 10 5 04-29-2012 09:07 PM
McDSP / PT8LE / Win 7 64bit nickremmert 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-27-2010 09:45 AM
Does PT 7.3.1 not run on Windows XP 64bit? Neruk Pro Tools M-Powered (Win) 1 01-14-2008 11:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:43 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com