Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-02-2013, 02:52 PM
Table Syrup Records's Avatar
Table Syrup Records Table Syrup Records is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Minneapolis
Posts: 1,485
Default PT11HD - Missing 'Phase Scope'

I'm missing the 'Phase Scope' from my sessions.... after an upgrade to PT11HD

I believe this was under 'Sound Field'
I have Waves Diamond Native, and it is not a Waves Plug....

Wondering if there is something I have not installed along with the new upgrade to PT11HD (Fresh installs)

Details (Specific Q's after):

Mac Pro Quad 3.2 - 5,1 - 3 Months old
OS 10.7.5 - BECAUSE ML IS NOT ON APP STORE!!! WHAT THE CRAP!!!!!?????
PT11HD 11.0.2
Waves Diamond V9 - Latest Download
PCIe HD Native
HD I/O 16, 192, Sync I/O, Midi I/O

I do own the 'Factory Bundle', and I think some other extras (Shipped with 002R back then)
Didn't install anything from that, which included the Complete Production Toolkit 'CPTK' (version 1, if there was a later one)

So, Q1:
Was the Phase Scope part of the CPTK or Factory Bundle????

Q2:
Is the CPTK or Factory Bundle of any benefit to me?
Q3 (Or Q2 part 2):
Do the4 CPTK or FB include anything that PT11HD does not????

I searched the PT11 forum for 'Phase Scope' and got no results... so I'm asking.

Thanks for any info
__________________
Shorty: Table Syrup Records

Mac Pro 5,1 3.33 GHz Hex, 32GB
EFI Flashed - 5 GT/s Modded 7950, Dual Apple 23"
OSX Sierra
Pro Tools HD 11.2.2
Waves IOS, IOX, STG2412
Extreme Server (x2)
Logic Pro X, DSP Quattro, Final Cut Pro X
Waves Mercury+SSL+AbbeyRoads
Trident S65 with embedded US-2400

Live:
2012 Mac Mini, Dual SSD, i7 2.4, 16GB
Win 10, OSX Sierra
LV1, MRSG
Hardware from above (same gear)
Dual Dell P2418HT Touch Screens
Waves Icon X (x2), M, with Screens
Custom enclosure
Reply With Quote
  #2  
Old 11-03-2013, 03:08 AM
joachim's Avatar
joachim joachim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany, München
Posts: 1,663
Default Re: PT11HD - Missing 'Phase Scope'

Has been criticized before (no AAX 64bit version) :
http://duc.avid.com/showthread.php?t...ighlight=scope

I miss it too.
__________________
PT 11.3.2 HD , RME Fireface 800 , Genelec 5.1 ,
Win7 64bit Professional , i7 3930 Hexcore , 48GB Ram , SSD System + SSD PT Session/Audio + SSD Video (all Samsung 840 Evo) + Spinner 1TB Data , 2x Radeon HD 5450 \\ SD 633 Femto MKH8060 MKH8070 MKH30/MKH40 DPA4060
Reply With Quote
  #3  
Old 11-03-2013, 11:23 AM
akhafaji akhafaji is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 242
Default Re: PT11HD - Missing 'Phase Scope'

Quote:
Originally Posted by joachim View Post
Has been criticized before (no AAX 64bit version) :
http://duc.avid.com/showthread.php?t...ighlight=scope

I miss it too.
+1
Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-2013, 09:44 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: PT11HD - Missing 'Phase Scope'

Phase Scope was a Avid Freebie. As far as I know its not on the discontinued list. No scuttlebutt from Avid as to if when it will be ported to AAX.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #5  
Old 11-03-2013, 11:58 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: PT11HD - Missing 'Phase Scope'

People found it usable?
I found the lag totally unacceptable.
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #6  
Old 11-04-2013, 06:55 AM
Table Syrup Records's Avatar
Table Syrup Records Table Syrup Records is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Minneapolis
Posts: 1,485
Default Re: PT11HD - Missing 'Phase Scope'

Sorry. Like I said, I searched but kept getting no results. I don't beat dead horses and I always search first

Anyway, ok, ok, fair enough, it's not there now...

But, as far as the other Q's?????

Is my CPTK worth anything too me when running 11HD?
I mean, anything in it that I will not have with 11HD?

Haven't spent a tremendous amount of time in there yet... won't until Friday...

Just got done moving the studio so I would greatly appreciate it if you can shed some grace and maybe humor me and potentially save me some time (I haven't been on much lately, but have done the same for years - thanx)
__________________
Shorty: Table Syrup Records

Mac Pro 5,1 3.33 GHz Hex, 32GB
EFI Flashed - 5 GT/s Modded 7950, Dual Apple 23"
OSX Sierra
Pro Tools HD 11.2.2
Waves IOS, IOX, STG2412
Extreme Server (x2)
Logic Pro X, DSP Quattro, Final Cut Pro X
Waves Mercury+SSL+AbbeyRoads
Trident S65 with embedded US-2400

Live:
2012 Mac Mini, Dual SSD, i7 2.4, 16GB
Win 10, OSX Sierra
LV1, MRSG
Hardware from above (same gear)
Dual Dell P2418HT Touch Screens
Waves Icon X (x2), M, with Screens
Custom enclosure
Reply With Quote
  #7  
Old 11-04-2013, 07:03 AM
Table Syrup Records's Avatar
Table Syrup Records Table Syrup Records is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Minneapolis
Posts: 1,485
Default Re: PT11HD - Missing 'Phase Scope'

Craig,

It seemed 'fairly' responsive to me... If nothing else I can see the pattern of the spikes and pin it down to it's source, even if it is behind..... maybe not great, but just another reference...

Likewise, I am also using Imagers or Shufflers (Waves S1) on my mixes and they are 'ok' for reference as well, but I think they tend to reflect more artifacts that are actually not phasing.... I could be mistaken.

I really do need to get a real scope (Need one for electronics stuff I do anyway), and also some better analysis tools... open to plugin suggestions for this

I may also be getting Waves Durrough (Demo made me happy), unless I can get things dialed in with my Trident 65 correctly.... unless I am making mistakes somewhere or my VU's in the Trident are all off by an approximately nominal 3+db.... cause they are not jiving with the meter settings in 11HD.... not a very big deal, but I can hear it and see it, so it would be nice to have it all dialed in properly...

I calibrated my I/O's against themselves - zero'd 1k tone - but maybe I need to tone through the entire rig and zero everything out together.... yeah, maybe I'm just an idiot.... ha.....
__________________
Shorty: Table Syrup Records

Mac Pro 5,1 3.33 GHz Hex, 32GB
EFI Flashed - 5 GT/s Modded 7950, Dual Apple 23"
OSX Sierra
Pro Tools HD 11.2.2
Waves IOS, IOX, STG2412
Extreme Server (x2)
Logic Pro X, DSP Quattro, Final Cut Pro X
Waves Mercury+SSL+AbbeyRoads
Trident S65 with embedded US-2400

Live:
2012 Mac Mini, Dual SSD, i7 2.4, 16GB
Win 10, OSX Sierra
LV1, MRSG
Hardware from above (same gear)
Dual Dell P2418HT Touch Screens
Waves Icon X (x2), M, with Screens
Custom enclosure
Reply With Quote
  #8  
Old 11-04-2013, 09:13 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: PT11HD - Missing 'Phase Scope'

It hasn't been declared dead unlike other plugs.
I like Blue Cat's RTA plug and Fluxe's Stereo Tool (scope), both are free
CPTK doesn't do anything in 11 but give you a upgrade path to HD from vanilla
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #9  
Old 11-05-2013, 04:25 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: PT11HD - Missing 'Phase Scope'

Quote:
Originally Posted by kdarbyshirebryant View Post
Signaltools did a surroundscope as well. I miss it.
Yep. I'm hoping these show up in a update soon.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #10  
Old 02-06-2014, 05:14 PM
benvlad benvlad is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Default Re: PT11HD - Missing 'Phase Scope'

Quote:
Originally Posted by Shorty Emcee View Post
Sorry. Like I said, I searched but kept getting no results. I don't beat dead horses and I always search first

Anyway, ok, ok, fair enough, it's not there now...

But, as far as the other Q's?????

Is my CPTK worth anything too me when running 11HD?
I mean, anything in it that I will not have with 11HD?

Haven't spent a tremendous amount of time in there yet... won't until Friday...

Just got done moving the studio so I would greatly appreciate it if you can shed some grace and maybe humor me and potentially save me some time (I haven't been on much lately, but have done the same for years - thanx)

Super disappointed that phase scope is not included.. I find it super useful!!

Shorty Emcee, I am actually looking for CPTK at the moment.. would you be willing to sell it to me if you no longer have a use for it?

Cheers,
Ben
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Phase scope? Fullsound Recording Pro Tools TDM Systems (Win) 10 02-26-2014 08:15 AM
LEQ(a) metering, no more phase scope.... sparky3000 Post - Surround - Video 10 12-21-2013 10:12 PM
Phase Scope plug-in adcantly Pro Tools M-Powered (Mac) 0 04-18-2007 09:04 AM
SoundTools Phase Scope Torchlight Tips & Tricks 0 02-21-2007 12:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com