Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-17-2020, 01:57 PM
cmp cmp is offline
Member
 
Join Date: Jun 2020
Location: Christchurch UK
Posts: 1
Default HDX Thunderbolt 3 Chassis

Does anybody know if it is possible to fit an HD Native pcie card into the new Thunderbolt 3 Chassis. All of the blurb on the website etc, suggests that you need an HDX card, but I cant imagine why an HD Native card would not work, given that it is just a pcie card. Am I right to assume that the likely reason Avid dont refer to it, is just that they dont support the card any more. Or is there something I am missing.Cheers,


CP
Reply With Quote
  #2  
Old 06-19-2020, 07:38 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,125
Default Re: HDX Thunderbolt 3 Chassis

The HDN PCIe card was not explicitly tested in the HDX TB3 chassis, but based on feedback from customers it appears to be working fine.


best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 09-02-2020, 07:51 AM
pl007 pl007 is online now
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Lodz, Poland
Posts: 18
Default Re: HDX Thunderbolt 3 Chassis

Jeff do you have any feedback about Sonnet Echo Express TB3 edition and HD Native PCIe? I want to use TB3 connection without adapter TB3->TB2.
__________________
PT Ultimate HDX system
PT Ultimate HD Native system

Last edited by pl007; 09-02-2020 at 08:16 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-02-2020, 07:56 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,125
Default Re: HDX Thunderbolt 3 Chassis

Here’s the grid of explicitly what we have tested and what combinations are recommended:

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...-Compatibility


Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 09-02-2020, 08:12 AM
pl007 pl007 is online now
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Lodz, Poland
Posts: 18
Default Re: HDX Thunderbolt 3 Chassis

Could you explain why Sonnet Echo Express III-D TB3 edition required downgrade to TB2 card and Apple TB3->TB2 adapter with iMac 19.x?
While Sonnet Echo Express III-D HDX edition can work with iMac 19.x via TB3.
__________________
PT Ultimate HDX system
PT Ultimate HD Native system
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using a thunderbolt chassis jeremyseanbell Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 16 02-10-2016 04:34 AM
HD native thunderbolt through Echo Express SE Thunderbolt Chassis hkj1 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 11-06-2013 05:49 PM
Thunderbolt Chassis to PCIx Chassis for TDM Laptop Rig Logichead Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 06-09-2013 01:42 PM
Thunderbolt-Sonnet’s Echo™ Express PCIe 2.0 Expansion Chassis with Thunderbolt™ Ports Barry Johns Pro Tools TDM Systems (Mac) 29 08-11-2012 07:01 AM
Another way to do chassis's....thunderbolt! bashville Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 05-02-2011 03:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com