Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 11-15-2010, 08:53 AM
Kris75's Avatar
Kris75 Kris75 is offline
Space Cabin Audio
 
Join Date: Aug 2002
Location: Virginia
Posts: 1,555
Default Re: Pops noise after quick punch. Pics included.

This is a problem with QP itself. I don't have this problem in 9 but did have it in 8.04. When you use QP it starts recording as soon as you hit play. If you have a 2 bar pre roll and a 2 bar post roll the problem will occur where the region begins, not where the recording begins. I hope I don't run into this in 9! I had a whole day of pencil tool fun with that one!
__________________
Sign up for all things....AWESOME!




Kris
May the music move you
Reply With Quote
  #22  
Old 11-15-2010, 08:53 AM
broken81 broken81 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 224
Default Re: Pops noise after quick punch. Pics included.

Quote:
Originally Posted by daeron80 View Post
Method should be irrelevant. If the output of the A/D isn't transferred to disc sans modification, we have serious problems.
Sorry, i don't know what you even just said. I know what a/d is but the rest you lost me on......Can you dumb this down?

Ive tried with my rosetta 800 hooked to my 002 via adat and then unhooked that and tried with just my digi002 and its the same on both.
Reply With Quote
  #23  
Old 11-15-2010, 08:56 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Pops noise after quick punch. Pics included.

Quote:
Originally Posted by daeron80 View Post
Method should be irrelevant.
Well no.. method isn't irrelevant because a lot of peeps get pops from just hitting stop instead of stopping the recording pass then stopping it...

I get sessions from people all the time like that where I then hav to clean up there mishap...

that is why I asked about the method...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #24  
Old 11-15-2010, 08:57 AM
broken81 broken81 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 224
Default Re: Pops noise after quick punch. Pics included.

Quote:
Originally Posted by Kris75 View Post
This is a problem with QP itself. I don't have this problem in 9 but did have it in 8.04. When you use QP it starts recording as soon as you hit play. If you have a 2 bar pre roll and a 2 bar post roll the problem will occur where the region begins, not where the recording begins. I hope I don't run into this in 9! I had a whole day of pencil tool fun with that one!
Yea its been a huge pain. I have to work everyday using protools and this problem gets old real fast when your punching in stuff 50+ times a day.
Reply With Quote
  #25  
Old 11-15-2010, 09:23 AM
Kevin Windrem Kevin Windrem is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Grass Valley, CA, USA
Posts: 76
Default Re: Pops noise after quick punch. Pics included.

Is this just in Windows? I couldn't duplicate the probem on PT M-Powered 8.0.4 on Mac OS 10.6.5. The discontinuity is right at the region mark (not delayed) and a quick punch crossfade value other than zero creates the desired ramp eliminating the pop.
__________________
Kevin Windrem
Sweet Spot Sound
Reply With Quote
  #26  
Old 11-15-2010, 09:48 AM
broken81 broken81 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 224
Default Re: Pops noise after quick punch. Pics included.

Well it all started for me with the Windows 7 64 bit upgrade.
Reply With Quote
  #27  
Old 11-15-2010, 11:09 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,672
Default Re: Pops noise after quick punch. Pics included.

Quote:
Originally Posted by broken81 View Post
Sorry, i don't know what you even just said.
Sorry. I mean, if the converter passes a given string of bit values to the program, it had darn well better write that string to disc without changing it in any way for the entire time that you're in record.

I'm shocked that a tool like PT would do otherwise. Seeing now that this has been a known issue for several weeks, I'm surprised there hasn't been a full-voice chorus of protest. Maybe it doesn't affect very many users? Maybe everyone was so busy complaining about the other major issues in 8.x that we hadn't got around to this issue yet? If you can't trust an audio recording program to record properly, what can you trust it to do? This is worse than the old play-pause plague and the improper placement issue put together.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2020.5 Ultimate | Omni | macOS Mojave
PT 2020.5 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #28  
Old 11-15-2010, 11:14 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,672
Default Re: Pops noise after quick punch. Pics included.

Quote:
Originally Posted by Keybeeetsss View Post
Well no.. method isn't irrelevant because a lot of peeps get pops from just hitting stop instead of stopping the recording pass then stopping it..
Oh, I see what you mean. I only meant that a different method of punching in and out shouldn't change the waveform within the recorded area, which is what's happening here. It looks like PT is writing zeros at the punch point even when using Quickpunch. That's heart-attack material for me.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2020.5 Ultimate | Omni | macOS Mojave
PT 2020.5 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #29  
Old 11-15-2010, 11:42 AM
broken81 broken81 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 224
Default Re: Pops noise after quick punch. Pics included.

Quote:
Originally Posted by daeron80 View Post
Sorry. I mean, if the converter passes a given string of bit values to the program, it had darn well better write that string to disc without changing it in any way for the entire time that you're in record.

I'm shocked that a tool like PT would do otherwise. Seeing now that this has been a known issue for several weeks, I'm surprised there hasn't been a full-voice chorus of protest. Maybe it doesn't affect very many users? Maybe everyone was so busy complaining about the other major issues in 8.x that we hadn't got around to this issue yet? If you can't trust an audio recording program to record properly, what can you trust it to do? This is worse than the old play-pause plague and the improper placement issue put together.
Yea i think most don't even notice it if they have the problem. I thought it was just my punch ins doing the pop sound at first until I got everything crossfaded and the pops where still there. On drums and such its never really a problem and guitars its very small and you have to really listen hard to hear them. Bass for me its super loud and cuts through a mix.
Reply With Quote
  #30  
Old 12-06-2010, 01:07 PM
critza critza is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Stockholm/Sweden
Posts: 353
Default Re: Pops noise after quick punch. Pics included.

Quote:
Originally Posted by broken81 View Post
Yea i think most don't even notice it if they have the problem. I thought it was just my punch ins doing the pop sound at first until I got everything crossfaded and the pops where still there. On drums and such its never really a problem and guitars its very small and you have to really listen hard to hear them. Bass for me its super loud and cuts through a mix.

I upgraded to Win7 64 and PT9 the other day and things are kind of smooth, havent had any issues other than me not reading this forum in advance and finding out that you should always run PT as administrator and such.
Anyways, played something up today and whenever i hit pause (space) i hear a cracle/distorsionsound. When i hit play i dont remember but i think it´s there also. The only thing i can think of is that i have enabled AHCI for my HDD´s in the BIOS. The session was recorded on PT 8.0.1 with the 8.0.4 audiodrivers.
Other than that, i have made no rearrangements of my computers BIOS or settings than i had on XP 32 bit with PT 8.0.1.
__________________
PC 7980XE @ 4.2
PT 12.7 Ableton 10.0.1
Great River ME-1NV, Ehrlund EHR-M, Axiom Pro 49, Brauner Valvet, Oktavamod MXL-910, RODE NT5 with Oktavamod MJE-384K, Crane Song Trakker, SSL 611EQ, SSL X-Desk, Sennheiser HD600/650
IS Pro Double 6" Speakers, www.intelligentsound.se/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quick punch crack and pops update jeam25 Windows 2 09-24-2011 07:44 AM
routing question pics included psychoth macOS 3 02-15-2011 02:32 PM
Pops on every quick punch in 8.0.4 broken81 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 19 10-05-2010 09:44 PM
Quick punch problem creates pops. Final Score Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 09-07-2010 10:40 AM
CLick noise when i quick punch toofly4asoundguy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-01-2004 03:17 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com