Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-03-2004, 08:46 PM
efernan1 efernan1 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 41
Default Pro Tools LE v6.1.1 MIDI bug???

Hi,

I'm having a very curious problem when working with MIDI with Pro Tools LE v6.1.1, don't know if it's a bug (a very obvious one) or something's wrong with my setup. This is 100% reproducible in any new Pro Tools LE v6.1.1 installation I do:

If you select a range of notes in a MIDI track, and then try to change the duration of the selected notes (you know, if you change the duration of a note, in this case all the others change too -this is used to change the sustain of a group of notes-) then in the contiguous MIDI tracks, the notes that are in the same selected range just disappear. Just to clarify I'm not selecting these notes too (of the other tracks), I'm just selecting the notes of the track I want to edit.

Please, look at these pictures to see the effect of this problem/bug:

Selecting the notes

After the changing the duration


My (very standard) setup:

Asus A7V8X-X
AMD Athlon XP2400+
512 MB RAM DDR333 Micron
80 GB Western Digital 7200 RPM HD
52x24x52 Sony CD-RW
nVidia GeForce4 MX440 AGP video card
350 Watt Codegen PS/case
Windows XP Professional
Digi001 / Pro Tools LE v6.1.1

nothing else...


Please note that this never happened with Pro Tools LE v5.31, neither with Pro Tools LE v6.1. Just happens with the latest version 6.1.1

Any input/solution, please?

Thank you!

Reply With Quote
  #2  
Old 02-03-2004, 09:10 PM
efernan1 efernan1 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 41
Default Re: Pro Tools LE v6.1.1 MIDI bug???

Please, try it!!! This problem is very easy to reproduce...

Thanks again!
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2004, 10:26 PM
Roy Howell Roy Howell is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Memphis
Posts: 8,635
Default Re: Pro Tools LE v6.1.1 MIDI bug???

It's working fine for me, efernan. I'm can't imagine what could be causing it. Tried just closing and reopening the sesh? -Roy
__________________
rh music
Reply With Quote
  #4  
Old 03-31-2004, 03:34 PM
efernan1 efernan1 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 41
Default Re: Pro Tools LE v6.1.1 MIDI bug???

Hi again,

Something I noticed: it works fine in my other Mbox Pro Tools LE v6.1.1 setup. The problem is specific with my Digi001.

Any help?

Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 03-31-2004, 04:37 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,091
Default Re: Pro Tools LE v6.1.1 MIDI bug???

Do the notes reappear when you click outside the track?

Are you using the trim tool?
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #6  
Old 03-31-2004, 08:09 PM
efernan1 efernan1 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 41
Default Re: Pro Tools LE v6.1.1 MIDI bug???

Hi,

Thank you for respinding.

The notes just vanish. They don't reapear at all (unless I undo). Yes, I'm using the trim tool.

Thanks!
Reply With Quote
  #7  
Old 03-31-2004, 11:28 PM
mfym mfym is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 992
Default Re: Pro Tools LE v6.1.1 MIDI bug???

I have noticed this problem too, but only when working on a Reason Adapted midi track. I didn't notice a problem before installing the bundle. It's very scarey when your tracks above and below disappear. Just undo and find another technique. It appears to only be tracks that use rewire. I couldn't reproduce the problem when just using the 001's midi interface. I've only been able to summize that it happens when a session has been open a long time; when there has been alot of copying, cutting and pasting; and with several Reason instruments in use.

AFAIK, this problem has been talked about before. I'm of the belief the next PTLE will fix it.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-01-2004, 04:57 AM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,091
Default Re: Pro Tools LE v6.1.1 MIDI bug???

I too remember hearing this issue about 6 months ago. I believe the solution may have been to zoom in closer to the note when applying trim.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connecting MIDI Keyboard to Pro Tools 11 (MIDI Studio Not The Same) Diobility Pro Tools 11 2 11-04-2013 11:10 AM
[Problem] Midi Pro Tools 10.3.5 & Motu Midi Express 128 Advanced-Productions MIDI 0 05-20-2013 09:43 AM
Pro Tools Slaved by Midi Time Code or Midi Beat Clock DarylBham MIDI 5 06-14-2009 01:55 PM
MIDI Questions On IMPORTING MIDI & Recording MIDI Pro Tools LE 7.4 Michaeldante MIDI 3 03-27-2009 05:42 PM
Calling all that write/program midi drums by hand in the Pro Tools midi editor. Mikey Ace Virtual Instruments 2 10-05-2008 07:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com