Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-21-2018, 09:16 PM
jsvalmont jsvalmont is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Texas
Posts: 133
Default PSA: Softube's latest update 2.4.62 breaks AAX DSP for several plugins

If you are an HDX user and own Softube AAX DSP Plugins do not update your Softube plugins!

I updated to the latest version 2.4.62 from the previous version 2.4.58 and received an AAE Error as soon as I tried opening a session with Softube DSP plugins. It doesn't appear to be intentional on their part, they are still available in the DSP plugin list, they just don't work. It comes up as an AAE -14141 error and it affects roughly half of their AAX DSP plugins. If anyone knows where to find a previous Softube installer please let me know. I notified Softube support so hopefully they get a fix out for this ASAP.

Affected plugins are:
FET Compressor
Summit (ALL)
Bass Amp Room
Vintage Amp Room
Fix Doubler
Saturation Knob
Trident A-Range
Tube Delay
Reply With Quote
  #2  
Old 06-21-2018, 09:36 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,699
Default Re: PSA: Softube's latest update 2.4.62 breaks AAX DSP for several plugins

Yeah I have Win installers.....if interested
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-21-2018, 09:38 PM
jsvalmont jsvalmont is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Texas
Posts: 133
Default Re: PSA: Softube's latest update 2.4.62 breaks AAX DSP for several plugins

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
Yeah I have Win installers.....if interested
Sorry, I should have clarified, I'm on a Mac. Thank you though.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-22-2018, 03:13 PM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,351
Default Re: PSA: Softube's latest update 2.4.62 breaks AAX DSP for several plugins

There were new versions in my account this afternoon.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #5  
Old 06-22-2018, 03:41 PM
jsvalmont jsvalmont is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Texas
Posts: 133
Default Re: PSA: Softube's latest update 2.4.62 breaks AAX DSP for several plugins

Hey Bob; If by new version you mean 2.4.63 or 2.4.64 those aren’t actually new versions. Unfortunately I wasn’t really precise with the version number in the OP, each plugin apparently has slightly different version numbers, all between 2.4.62 to 2.4.64. I just checked my Softube account and all the versions are still the same as have this HDX issue.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-22-2018, 04:38 PM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,351
Default Re: PSA: Softube's latest update 2.4.62 breaks AAX DSP for several plugins

Trident A-Range changed from 2.4.62 four days ago to 2.4.63 today.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #7  
Old 06-22-2018, 05:07 PM
jsvalmont jsvalmont is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Texas
Posts: 133
Default Re: PSA: Softube's latest update 2.4.62 breaks AAX DSP for several plugins

Quote:
Originally Posted by Bob Olhsson View Post
Trident A-Range changed from 2.4.62 four days ago to 2.4.63 today.
Cool I’ll have to see if that fixes this problem. Unfortunately I’m on vacation for the next week plus so I won’t be able to check the HDX rig until then.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-24-2018, 11:10 PM
loopzilla2 loopzilla2 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: NY,NY
Posts: 101
Default Re: PSA: Softube's latest update 2.4.62 breaks AAX DSP for several plugins

Quote:
Originally Posted by jsvalmont View Post
Unfortunately I’m on vacation for the next week...
Unfortunately?
Reply With Quote
  #9  
Old 06-25-2018, 06:43 AM
jsvalmont jsvalmont is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: Texas
Posts: 133
Default Re: PSA: Softube's latest update 2.4.62 breaks AAX DSP for several plugins

Quote:
Originally Posted by loopzilla2 View Post
Unfortunately?
Not in the general sense.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Update 10.3.10 Breaks Reaper & Ableton Rewire Herbieoz Pro Tools 10 0 04-07-2015 05:31 AM
Windows Security Update kb2993651 breaks alt+tab in PT10/11 Sound Editing MunKee Windows 7 09-15-2014 04:52 PM
Softube 64 bit update Neale Eckstein AAX Plug-ins 25 10-19-2013 07:32 PM
PT 10 latest update messed up plugins and settings {anyone help? Iainwh macOS 3 05-12-2012 06:54 AM
softube Plug-In UpDate K.I. Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-02-2009 09:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com