Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-27-2016, 08:27 PM
suryaraj750 suryaraj750 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Bengaluru
Posts: 6
Default How to work on 5.1 surrounding using on two stereo speakers on pro tools 10 HD

Avid pro tools 10 HD



Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2016, 09:58 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,004
Default Re: How to work on 5.1 surrounding using on two stereo speakers on pro tools 10 HD

Welcome to the community.

Well, for starters, you cannot obviously monitor in surround using only two speakers so I'm assuming you just need to edit something, right?

If so, the easy solution would be monitoring L/R channels only and just get things done. If you need to "monitor" without proper monitoring, I guess you're looking for something like Waves NX plugin.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-27-2016, 11:09 PM
suryaraj750 suryaraj750 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Bengaluru
Posts: 6
Default Re: How to work on 5.1 surrounding using on two stereo speakers on pro tools 10 HD

Thanks for the solution,But I want to hear those surround sound output on using two speakers,I hope U help me


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 07-28-2016, 04:06 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,576
Default Re: How to work on 5.1 surrounding using on two stereo speakers on pro tools 10 HD

Quote:
Originally Posted by suryaraj750 View Post
Thanks for the solution,But I want to hear those surround sound output on using two speakers,I hope U help me


Sent from my iPhone using Tapatalk
Pro Tools comes with a Downmix plugin which allows you to hear all surround info coming out of two speakers.

__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-28-2016, 04:09 AM
suryaraj750 suryaraj750 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Bengaluru
Posts: 6
Default Re: How to work on 5.1 surrounding using on two stereo speakers on pro tools 10 HD

Oh man thanks for the IDEA ,But I also need to know how to pan 5.1 using two speakers


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #6  
Old 07-28-2016, 06:21 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,576
Default Re: How to work on 5.1 surrounding using on two stereo speakers on pro tools 10 HD

Quote:
Originally Posted by suryaraj750 View Post
But I also need to know how to pan 5.1 using two speakers
You can't. I'm going to respectfully suggest that you hire professionals for whatever you're trying to accomplish, unless you're just messing around and trying to learn. In which case, start by googling surround sound and reading everything you see.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-28-2016, 06:58 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 13,420
Default Re: How to work on 5.1 surrounding using on two stereo speakers on pro tools 10 HD

Quote:
Originally Posted by suryaraj750 View Post
Avid pro tools 10 HD



Sent from my iPhone using Tapatalk
Whoch PT10HD version do you use and what ilok?
__________________
Best Regards
Christopher

#thestruggleisreal
—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #8  
Old 07-28-2016, 08:24 AM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,201
Default Re: How to work on 5.1 surrounding using on two stereo speakers on pro tools 10 HD

Quote:
Originally Posted by suryaraj750 View Post

I also need to know how to pan 5.1 using two speakers

The phrase "A one-legged man, in an ass-kicking contest" springs to mind.

Good luck with that!
Reply With Quote
  #9  
Old 07-28-2016, 08:54 AM
suryaraj750 suryaraj750 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Bengaluru
Posts: 6
Default Re: How to work on 5.1 surrounding using on two stereo speakers on pro tools 10 HD

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Whoch PT10HD version do you use and what ilok?


I am using ilok 2,Pro Tools HD version 10.3.10,Thank u


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #10  
Old 07-28-2016, 09:18 AM
suryaraj750 suryaraj750 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Bengaluru
Posts: 6
Default Re: How to work on 5.1 surrounding using on two stereo speakers on pro tools 10 HD

Quote:
Originally Posted by Carl Kolchak View Post
The phrase "A one-legged man, in an ass-kicking contest" springs to mind.



Good luck with that!


Thank U


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Surrounding Audio Pickup domdompompom Pro Tools 12 3 04-24-2016 09:27 PM
Wider than stereo panning - outside speakers MIKEROPHONICS Post - Surround - Video 9 04-06-2011 10:27 AM
stereo speakers Anton65 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 03-12-2007 08:30 PM
An adapter for speakers that come with a stereo? TheLP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-15-2004 08:25 PM
connecting 001 to a home stereo to A/B between mixing monitors and stereo speakers... Siberian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-09-2003 11:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com