Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-27-2014, 09:46 AM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,891
Default Avid Blogs website blocked

Hey, what's the deal with the Avid Blogs website?

My City web filter won't let me access it because the Barracuda Web Filter classifies it was a "hosted personal page".

Is there anything that Avid can do to change that?
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / Protools vanilla 2020.12
2018 MacBook Pro: six-core i9, 32GB, 1TB, Catalina / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2020.12

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre / DVS
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
  #2  
Old 12-27-2014, 11:40 AM
Bruce Paine's Avatar
Bruce Paine Bruce Paine is offline
Admin Emeritus
 
Join Date: Apr 1998
Location: Carmel, CA
Posts: 2,825
Default Re: Avid Blogs website blocked

(moving this to the General forum)

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
Hey, what's the deal with the Avid Blogs website?

My City web filter won't let me access it because the Barracuda Web Filter classifies it was a "hosted personal page".

Is there anything that Avid can do to change that?
Has it always been that way or just recently? Yesterday there was a message on the AvidBlogs site saying it was going through routine maintenance, but it is online today.

See if this helps at all. Go to the home page at www.avidblogs.com

If your web filter allows you to refresh that page, hold down Command+Shift+R on Mac or Control+Shift+R on Windows to reload the cached page.

Looking at the Barracuda website, I found this:
Quote:
Web Use Categories
The websites in the Barracuda Networks database are organized into 96 content categories (subcategories) which are grouped below by supercategories.

When you create rules that block categories of websites, you can choose a supercategory to block, or you can drill down and block websites at the subcategory level. See Related Articles listed at the end of this article for details.
Leisure
Entertainment and personal websites that are normally not business-related.
Category: Hosted Personal Pages
Criteria: Websites which allow users to design and post personal websites.
If you are able to change your settings on that "subcategory level", you may be able to unblock blog sites which Barracuda sees as fitting that criteria.

I also found this, in case it helps, but not sure if it applies to a desktop or mobile device:
Quote:
Blocked Pages and Temporary Bypass
If you browse to a web page that is not allowed by your organization's policies, you'll see a block page. You can use the Temporary Bypass feature for when you're in an airport, hotel or internet cafe if you need to access a page to connect to the Wi-Fi network. Access Temporary Bypass by tapping the right arrow icon.
__________________
Bruce Paine
System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 12-27-2014, 03:24 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,891
Default Re: Avid Blogs website blocked

Quote:
Originally Posted by Bruce Paine View Post
(moving this to the General forum)



Has it always been that way or just recently? Yesterday there was a message on the AvidBlogs site saying it was going through routine maintenance, but it is online today.
...

If you are able to change your settings on that "subcategory level", you may be able to unblock blog sites which Barracuda sees as fitting that criteria.
Yes, the Avid Blogs site has always been blocked by our City webfilter. I usually have to read the Avid Blogs from my personal computer tethering to my cell phone, or just wait until I get home.

Unfortunately, City IT controls the web filter rules and I don't have access to them.

I just wondered if there was some sort of encoding on the Avid Blogs site that could be changed to not trigger the filter rules. And I figured if I have the problem, then maybe others that work for corporate or government institutions do also.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com

Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / Protools vanilla 2020.12
2018 MacBook Pro: six-core i9, 32GB, 1TB, Catalina / HD|Native-TB / Protools Ultimate 2020.12

Home/mobile: Focusrite Red 8Pre / Clarett 4Pre / DVS
Road/hotel: Roland OctaCaputre / Apogee One
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avid Blogs Bruce Paine Pro Tools 11 1 12-04-2014 12:30 PM
Avid Blogs S6 Bruce Paine Avid S6 1 07-03-2014 04:28 PM
Avid Blogs: Avid Customer Association Bruce Paine General Announcements 1 05-06-2014 03:33 PM
Avid Pro Tools SE Blocked Plugin GloriousGoat Pro Tools Express on Mac OS X 2 02-13-2013 02:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com