Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-27-2014, 01:07 PM
jj266609 jj266609 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: United States
Posts: 3
Default Pro Tools HD 11.1.3 Access Violation

Hi I just purchased Pro Tools HD 11. I registered with Avid and downloaded it and installed it on my computer just fine. I also registered with iLok and activated my account.

So the first time I went to launch the program everything loaded fine, but right before it was about to create the session this error message popped up:


"Could not create a new document because Access violation occurred, unable to read location: 0x0000000000000010."

I've searched all over the internet and couldn't find any solutions. I uninstalled pro tools and cleaned all files or anything dealing with Avid from my computer then I reinstalled it, but the same error message keeps coming up. I have no idea what to do and I could really use some help.

My computer is a Toshiba Satellite running the windows 7 OS. It is a 64bit version.

Please let me know if you need anymore information thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-27-2014, 02:19 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,747
Default Re: Pro Tools HD 11.1.3 Access Violation

I get those pretty frequently as well, but it's a different address number (which, sorry to say, I don't have at hand) but I DID notice that's it's always the same location number. I get this while recording, and when it does it, I delete that track, start recording over again, and everything works just fine. It seems like a "once it has it out of its' system" occurrence, because after it's done it once, it doesn't do it again in that particular session. And I ONLY get it when I'm recording. Wondering if it's hitting a bad sector on the hard drive?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2014, 01:00 PM
mandal mandal is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Norway, Mandal
Posts: 257
Default Re: Pro Tools HD 11.1.3 Access Violation

I have the same problem for PT HD 11.1.3 and Win7 (64 bit)

Please Avid - find a solution !
__________________
Avid OMNI PCIe
Pro Tools Ultimate 2020.12
Avid HEAT
Dell 43" 4K LED P4317Q
CPU: Intel Core i9-10980XE
Motherboard: Gigabyte X299X AORUS MASTER E-ATX
Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4
RAM: 64 GB Crucial Ballistix Sport LT DDR4
Screen card: MSI GeForce GTX 1660 VENTUS XS OC
Cabinet: Fractal Design Define 7 XL Black
Disk1: Samsung 970 PRO 1TB M.2 SSD
Disk2: Samsung 840 PRO SSD
Disk3: Samsung 860 EVO SSD
Power: Corsair RM750x, 750W PSU
Microsoft Windows 10 Home 64-bit OEM DVD
Reply With Quote
  #4  
Old 06-28-2014, 01:05 PM
jj266609 jj266609 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: United States
Posts: 3
Default Re: Pro Tools HD 11.1.3 Access Violation

Quote:
Originally Posted by sw rec View Post
I get those pretty frequently as well, but it's a different address number (which, sorry to say, I don't have at hand) but I DID notice that's it's always the same location number. I get this while recording, and when it does it, I delete that track, start recording over again, and everything works just fine. It seems like a "once it has it out of its' system" occurrence, because after it's done it once, it doesn't do it again in that particular session. And I ONLY get it when I'm recording. Wondering if it's hitting a bad sector on the hard drive?
After reading your reply I checked my drive for any bad sectors. No bad sectors came up and its still not working. Any other suggestions?
Reply With Quote
  #5  
Old 06-28-2014, 01:06 PM
jj266609 jj266609 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: United States
Posts: 3
Default Re: Pro Tools HD 11.1.3 Access Violation

Quote:
Originally Posted by mandal View Post
I have the same problem for PT HD 11.1.3 and Win7 (64 bit)

Please Avid - find a solution !
It is a huge buzzkill I just paid $300 for this program and I just want to be able to use it.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-29-2014, 12:40 AM
mandal mandal is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Norway, Mandal
Posts: 257
Default Re: Pro Tools HD 11.1.3 Access Violation




The same problem in this post:
http://duc.avid.com/showthread.php?t=354612


SiSoftware Sandra
ID
Host Name : user1-PC
Workgroup : WORKGROUP
Computer
Model : OEM System Product Name
Serial Number : System Ser**********
Chassis : Desktop
Mainboard : ASUS P7P55D-E PRO
Serial Number : 1071037********
BIOS : AMI (OEM) 1703 06/26/2012
Total Memory : 16GB DIMM DDR3
Processors
Processor : Intel(R) Core(TM) i7 CPU 870 @ 2.93GHz (4C 8T 3.08GHz/3.62GHz, 2.41GHz IMC, 4x 256kB L2, 8MB L3)
Socket/Slot : FC LGA1156
Chipset
Memory Controller : ASUS Core (Clarksfield/Lynnfield) DMI 2x 2.41GHz (4.82GHz)
Memory Controller : Intel Core Desktop (Lynnfield) UnCore 2x 2.41GHz (4.82GHz), 2x 8GB DIMM DDR3 1.34GHz 128-bit
Memory Module(s)
Memory Module : Corsair CMD16GX3M2A1600C9 8GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (9-9-9-25 4-33-10-5)
Memory Module : Corsair CMD16GX3M2A1600C9 8GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (9-9-9-25 4-33-10-5)
Video System
Monitor/Panel : BNQ BenQ V2420H
(1920x1080, 24.0")
Video Adapter : NVIDIA GeForce GTX 465 (11CU 352SP SM5.0 1.22GHz, 1GB 3.2GHz, PCIe 2.00 x16)
Graphics Processor
OpenCL GP Processor : NVIDIA GeForce GTX 465 (352SP 11C 1.22GHz, 1GB 3.2GHz)
Compute Shader Processor : NVIDIA GeForce GTX 465 (352SP 11C 1.22GHz, 1GB 3.2GHz)
Storage Devices
WDC WD1002FAEX-00Z3A0 (1TB, SATA600, 3.5", 7200rpm) : 932GB (D:)
Samsung SSD 840 EVO 120GB (120GB, SATA600, SSD) : 112GB (C:)
Samsung SSD 840 PRO Series (256GB, SATA600, SSD) : 238GB (F:)
Optiarc DVD RW AD-5260S (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (E:)
Logical Storage Devices
Hard Disk (D:) : 932GB (NTFS) @ WDC WD1002FAEX-00Z3A0 (1TB, SATA600, 3.5", 7200rpm)
Hard Disk (C:) : 112GB (NTFS) @ Samsung SSD 840 EVO 120GB (120GB, SATA600, SSD)
Samsung1 (F:) : 238GB (NTFS) @ Samsung SSD 840 PRO Series (256GB, SATA600, SSD)
Optical Drive (E:) : N/A @ Optiarc DVD RW AD-5260S (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ASUS P55 LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : T0 B3-53
Audio Device : ASUS P55/PM55/3400 High Definition Audio
Audio Codec : VIA 4441
Audio Device : ZOTAC International (MCO) GF100 High Definition Audio Controller
Audio Codec : nVidia Mutara V08 [NV2]
Audio Codec : nVidia Mutara V08 [NV2]
Audio Codec : nVidia Mutara V08 [NV2]
Disk Controller : ASUS P55/PM55/3400 4 port SATA IDE Controller
Disk Controller : ASUS P55/PM55/3400 2 port SATA IDE Controller
Disk Controller : ASUS JMB36X PCIE-to-SATAII/IDE RAID Controller
Disk Controller : ASUS 88SE9120 SATA-600 Controller
USB Controller 1 : ASUS P55/PM55/3400 USB2 Enhanced Host Controller
USB Controller 2 : ASUS P55/PM55/3400 USB2 Enhanced Host Controller
USB Controller 3 : ASUS Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller
FireWire/1394 Controller 1 : ASUS VIA VT6308 1394 OHCI Controller
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus
Printers and Faxes
Printer : Send To Microsoft OneNote 2010 Driver (1200x1200, Colour)
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)
Printer : Canon Inkjet PIXMA iP4000 (600x600, USB, Colour)
Network Services
Network Adapter : Realtek PCIe GBE Family Controller (Ethernet, 1Gbps)
Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Home 6.01.7601 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x64
Windows Experience Index
Current System : 7.5
__________________
Avid OMNI PCIe
Pro Tools Ultimate 2020.12
Avid HEAT
Dell 43" 4K LED P4317Q
CPU: Intel Core i9-10980XE
Motherboard: Gigabyte X299X AORUS MASTER E-ATX
Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4
RAM: 64 GB Crucial Ballistix Sport LT DDR4
Screen card: MSI GeForce GTX 1660 VENTUS XS OC
Cabinet: Fractal Design Define 7 XL Black
Disk1: Samsung 970 PRO 1TB M.2 SSD
Disk2: Samsung 840 PRO SSD
Disk3: Samsung 860 EVO SSD
Power: Corsair RM750x, 750W PSU
Microsoft Windows 10 Home 64-bit OEM DVD

Last edited by mandal; 07-01-2014 at 11:48 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools MP9 Access Violation FlintBoi4Life Pro Tools 9 2 04-14-2012 03:53 AM
I shutdown pro tools 9 le I get this access violation! shamanrock Pro Tools 9 1 11-13-2010 09:21 PM
Pro Tools 8 HD Access Violation Help jblair ICON & C|24 4 12-17-2009 07:40 PM
Pro Tools Access Violation royvan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-23-2008 01:56 PM
Pro Tools 7.0/7.1 Access Violation Daredant 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 25 02-23-2007 07:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com