Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-04-2005, 07:19 AM
sukks2bu sukks2bu is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Toronto, Canada
Posts: 293
Default Amek tac scorpion with Pro tols

Hello, Looking for some feedback here. Has anyone used the Amek Tac scorpion, could you give some Pro's And Cons about the console itself, and the intergration of using it with Pro tools as?

Thanks
__________________
Powermac 9600/300 768mg ram OS 9.1.2, PTmix3 V5.1.3, 888/24, Adatbridge, 882/20, PSX-100, BigBen
MacBookPro 1.8ghz 2gig ram OSX tiger, Mbox2 PT V.7
Reply With Quote
  #2  
Old 05-04-2005, 07:44 AM
Lee Blaske Lee Blaske is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Minneapolis, MN U.S.A.
Posts: 3,625
Default Re: Amek tac scorpion with Pro tols

Just keep in mind that with any of these older consoles, you could be spending a significant amount of time repairing the console rather than making music. You'll be dealing with scratchy pots, scratchy faders, flaky switches, component failures, intermittencies, hairline fractures in PCB traces, power supply failures, etc., etc., etc. It's also quite possible that some of the parts you'll need to keep an old console going will either be expensive or not available (unless they're harvested from another scrapped console).You'll either need to factor in hiring a tech to deal with it, or make repairing the console your hobby. There are cool aspects to these big old consoles, but the people unloading them are often very happy not to have to deal with them anymore. When you see an ad for such a console, be alert to phrases like "needs TLC," "has scratchy pots/switches but that's to be expected," etc.

It seems that whenever I'm working in a place where someone's trying to keep an old console going, there's always something crackling, something scratching, something frying, something on the blink, etc. Takes will be ruined because of technical problems. The engineer will be scurrying around trying to patch around problems to keep the session going. The air in the control room will be a fog of De-Oxit, Pro-Gold, Cai-Klean, Cai-Lube and solder smoke.

Lee Blaske
Reply With Quote
  #3  
Old 05-04-2005, 08:26 AM
timc timc is offline
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Texas
Posts: 74
Default Re: Amek tac scorpion with Pro tols

How do you REALLY feel Lee? ;-)

I've got an Amek Einstein board I got new a hunnert years ago and it's working pretty good. Pots get a little scratchy from time to time... but nothing a little scrubbing usually doesn't fix. I use it with PT and it's a ton better, imho, than using something less flexible as far as patching and routing...

As far as repair parts go... there is still a pretty good source for Amek and Tac at:

http://audiomaintenance.com/home.htm

Lee's mostly right, of course. But, if you find a nice board at a good price and have an arrangement with your local fire department, as I do 'vis a vis' soldering before calling them... it'll look MUCH better in industry photos of your studio than say someone with some tiny little Macki monitor deal. (Well, not to Lee...)

Go for it!
Reply With Quote
  #4  
Old 05-04-2005, 08:26 AM
Seeee Seeee is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Colorado
Posts: 1,050
Default Re: Amek tac scorpion with Pro tols

yeah but does it sound good? cant be any more of a pain in the ass than the kernal panics you guys get with OSX.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-04-2005, 10:56 AM
roberts roberts is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Toronto, Ont
Posts: 2,438
Default Re: Amek tac scorpion with Pro tols

I used a Tac Scorpion with my Studer and it was noisy, the eq "Q" is very wide on that desk, all I can remeber from 1992 is that i would never buy and Amek desk. Lots of noise too!
Try it for yourself and see- your opinion may be different
YMMV
Reply With Quote
  #6  
Old 05-04-2005, 06:40 PM
sukks2bu sukks2bu is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Toronto, Canada
Posts: 293
Default Re: Amek tac scorpion with Pro tols

Thanks Guys for your feedback. I have used the Amek Angela alot , and love it......of course this is a class A console. The Tac scorpion isnt. Any hoo, I think I will hold off for now, and wait for something I will really like.

P.S. Seekee, I get the feeling you realy dont like OSX, ...........by the way, whay happened to the "I want an OS9 forum post...................?
__________________
Powermac 9600/300 768mg ram OS 9.1.2, PTmix3 V5.1.3, 888/24, Adatbridge, 882/20, PSX-100, BigBen
MacBookPro 1.8ghz 2gig ram OSX tiger, Mbox2 PT V.7
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AIR Instrument Expansion Pack 2.0/Pro Tols 11 martinaston Pro Tools 11 2 08-18-2013 02:29 AM
Midi Latency With Pro Tols 7.4cs5 duomx88 MIDI 5 08-07-2008 12:59 PM
Pro Tols 5.x for mbox user ilgato76 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-23-2004 05:33 AM
amek preamps badperson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-25-2003 08:30 AM
AMEK Channel-In-A-Box radiofreak Tips & Tricks 0 05-30-2000 06:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com