Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-06-2011, 08:18 AM
tblythe.sound tblythe.sound is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Los Angeles, CA / Winston-Salem, NC
Posts: 4
Default 9.0.2 crashes when setting up MIDI peripherals?

Just upgraded to 9.0.2 and I'm having issues getting Protools to recognize my M-Audio Oxygen 49 MIDI controller. I've downloaded the MIDI driver updates but when I go to change my #1 Type of controller under Midi Controllers I get the spinning wheel and Protools crashes.

Also, I tried the Digidesign MIDI I/O Firmware Updater v2.0 and even it would not recognize my USB controller when I unplugged it and replugged it holding the panic/reset button.

Not sure if I should just re-install everything or if this is a known issue. If anyone could help out I would be very thankful. I'm a film sound designer with a quick approaching deadline.

--Setup--
27' imac quad-core - 2.93Ghz intel i7 - 16GB RAM - 2TB HD - OSX 10.6.7
Protools 9.0.2 - Digi003 - 3 2TB Glyph External Drives daisy chained thru Firewire 800

Thanks,

Tyler
Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2011, 10:50 AM
pro4one pro4one is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5
Default Re: 9.0.2 crashes when setting up MIDI peripherals?

I have similar situation: Upgraded from PT8 to PT9, did the driver update, the software update, etc. My Mackie HUI now does not communicate with the 003r. I've tried configuring it inside PT, nothing.
Setup:
MAC Pro 2.8
8G RAM
4Drives (320HD) (Audio500) (Library500) (Video500)

Can anyone shed some light? Why will the 003r not talk to the Jackie HUI?
Thanks,
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2011, 03:00 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: 9.0.2 crashes when setting up MIDI peripherals?

Try trashing the specific MIDI preferences per the info in the General Troubleshooting thread.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #4  
Old 06-02-2011, 09:38 AM
InterloperKO InterloperKO is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: USA
Posts: 10
Default Re: 9.0.2 crashes when setting up MIDI peripherals?

(Hi, I'm new. I've read entire General Troubleshooting because I have same problem)
I've tried trashing the pref files and still having same issues.

If I create a midi track with oxygen 49 blue it's fine.
If I send/receive oxygen in the midi preferences it's fine.
If I do both it crashes -in any order.

I'm extremely new to midi -Just got this yesterday so forgive me if I'm "out of line" :X3

FYI: I also have pro remote for ipad installed. I removed them out of the midi pref for the time being
Edit: Uninstalled pro remote entirely and still same prob

--003 rack plus, macbook 2ghz core2duo, PT9.0.2
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro tools LE stops at 'setting up peripherals'. rob4q2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 12-16-2016 03:46 AM
PT LE 7.4.2 stuck in setting up peripherals crazy_urn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-16-2012 02:46 PM
7.4 LE Still Crashes when SETTING UP MIDI! Where R U?? Ogun04 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-25-2007 02:22 PM
PT 7 start-up Freezes at "setting up peripherals" guitates 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-20-2006 06:51 AM
Trouble setting up peripherals (no interface?) JimZad Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 08-24-2004 03:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com