Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-11-2012, 12:32 AM
nickpaulley nickpaulley is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: bristol, uk
Posts: 1
Wink M Box 1 and Pro Tools LE ver 6.1 with win 7 fail!

Hi
I've just bought a second hand M Box1 and tried installing the software. I am aware (because it didn't install last night) that the software isn't compatible with Windows 7 which is a pain as I don't have a laptop with Windows XP.

I have two questions

1. Is there a workaround to get it working with Windows 7?
2. Will a later (version 8) copy of Pro Tools LE work with Mbox 1?

and a third

does any one have any bright ideas - i'm reluctant to spend money on a secondhand laptop until I'm happy that the software and the box are worth it for what I want - which is recording our band rehearsals, and some home recording to see how I'm playing. I've borrowed a couple of studio mikes for a week or so to test it all out.

thanks a lot from a newbie!

Nick
Reply With Quote
  #2  
Old 10-11-2012, 06:20 AM
JamesClark1991 JamesClark1991 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: wales
Posts: 82
Default Re: M Box 1 and Pro Tools LE ver 6.1 with win 7 fail!

You're pretty much screwed. I bought a second hand Mobile Pre MK1 the other week only to find out it did have Windows 7 drivers but they were completely bug ridden.

These old interfaces just aren't supported any more unfortunately.

I just bought a Focusrite 2i2 though and I must say it is MILES ahead in terms of the drivers, features and looks. Quality item.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-14-2012, 01:10 AM
caruso7r caruso7r is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Los Angeles, CA
Posts: 842
Default Re: M Box 1 and Pro Tools LE ver 6.1 with win 7 fail!

Pro Tools 8.01 will work and was the last version that supported the original mbox. I was using it around 2 years ago on a laptop computer and it worked well.
__________________
John
Pro Tools 12.5
Macbook Pro & Windows 7 Ultimate 64 Bit

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 ADC fail victorsham Pro Tools 10 5 01-30-2013 04:00 AM
Pro Tools 8 LE Installation Fail byomaaan Pro Tools SE and Essential (Mac) 3 01-02-2013 12:06 AM
Pro Tools 8 Install FAIL FrustratedCustomer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 10-31-2012 05:25 AM
Pro Tools 10 FAIL. n.cornacchia@hotmail.com Pro Tools 10 7 10-26-2011 03:21 PM
Pro Tools 8 + 10.6 + ethernet = fail jackisdead Post - Surround - Video 1 07-06-2010 09:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com