Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-01-2019, 09:20 AM
Meads's Avatar
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,830
Default iOS13 beta related issues? (iPad Pro 9.7 Gen1)

I have a casual first gen iPad Pro in my kitchen and since I don't use it for anything critical I threw the iOS13 beta on it.
However, I just wanted to give Pro Tools | Control a shot and ran into issues, that may or may not be OS related.

While hooking it up worked without any issues, it's basically unusable, as the whole interface is nearly non-responsive.
I can hit playback and stop and that translates pretty snappily to Pro Tools. But the GUI is almost completely frozen. TC display and meters have a refresh rate of like 1 frame per minute, if that.
Eucon connection is stable though, and controlling playback works just fine.

Anybody here using the iOS13 beta with similar (or different) experiences?

(Disclaimer: I am fully aware of the pitfalls using beta software. I'm not trying to use PT | Control as part of my setup, I just wanted to try it out with an iPad, that I actually got for the sole purpose of playing Youtube during meal prep.)
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #2  
Old 09-05-2019, 01:36 PM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,608
Default Re: iOS13 beta related issues? (iPad Pro 9.7 Gen1)

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
I have a casual first gen iPad Pro in my kitchen and since I don't use it for anything critical I threw the iOS13 beta on it.
However, I just wanted to give Pro Tools | Control a shot and ran into issues, that may or may not be OS related.

While hooking it up worked without any issues, it's basically unusable, as the whole interface is nearly non-responsive.
I can hit playback and stop and that translates pretty snappily to Pro Tools. But the GUI is almost completely frozen. TC display and meters have a refresh rate of like 1 frame per minute, if that.
Eucon connection is stable though, and controlling playback works just fine.

Anybody here using the iOS13 beta with similar (or different) experiences?

(Disclaimer: I am fully aware of the pitfalls using beta software. I'm not trying to use PT | Control as part of my setup, I just wanted to try it out with an iPad, that I actually got for the sole purpose of playing Youtube during meal prep.)
Experienced the same thing with my current model iPad pro.
__________________
-Ryan Young

•Pro Tools 12.6 (x2)
•OSX 10.11 & 10.12
•Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon (x2)
•16 GB 1333 MHz DDR3 (x2)
•HD Native PCIe (x2)
•HD Omni (x2)
•192 i/o
•96 i/o
•4 Seagate Barracuda 1.5TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive
•Blackmagic Intensity Pro (HDMI)
Reply With Quote
  #3  
Old 09-05-2019, 01:38 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,830
Default Re: iOS13 beta related issues? (iPad Pro 9.7 Gen1)

Great to know, thx.
I'm installing 13.1 beta2 right now. Maybe that'll do something.

Edit: No, it didn't. Still unusable.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #4  
Old 09-06-2019, 02:14 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,122
Default Re: iOS13 beta related issues? (iPad Pro 9.7 Gen1)

Yes we do see this ;-/
Reply With Quote
  #5  
Old 09-06-2019, 02:15 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,830
Default Re: iOS13 beta related issues? (iPad Pro 9.7 Gen1)

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
Yes we do see this ;-/
So cool to have you here giving feedback, Eddie. Really appreciate it.
And good to know you're working on it!
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #6  
Old 09-10-2019, 12:46 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,122
Default Re: iOS13 beta related issues? (iPad Pro 9.7 Gen1)

We are going to have to put out a notice for users not to update to iOS 13. Checking online we are not the only company having to do this.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-10-2019, 01:58 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,830
Default Re: iOS13 beta related issues? (iPad Pro 9.7 Gen1)

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
We are going to have to put out a notice for users not to update to iOS 13. Checking online we are not the only company having to do this.
The dev beta has been out for how long now? At least three months. And you just realized? Why is Avid always so far behind the ball? PT started officially supporting Mojave when Catalina was announced. This is ridiculous.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #8  
Old 09-11-2019, 12:39 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,122
Default Re: iOS13 beta related issues? (iPad Pro 9.7 Gen1)

I never said we just realized, I just confirmed this. Apple haven't released the dev code for iOS 13 yet, its still in beta so we cant release anything yet. This is not a question of Avid not being on the ball, just like numerous other companies who are putting out these messages not to update to iOS13 or Catalina, we have been forced to divert many resources to 'fix' the changes Apple make each release. Your frustration is directed at the wrong company.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-11-2019, 12:46 AM
Meads's Avatar
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,830
Default Re: iOS13 beta related issues? (iPad Pro 9.7 Gen1)

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
Your frustration is directed at the wrong company.
Sorry Eddie, but I won't let that stand. Maybe this is true for your iOS app, I haven't been paying attention to that. But you being in a forum coming up with the idea "We are going to have to put out a notice to warn users" a couple days before the release instead of having that warning out already is not very reassuring.
And regarding macOS it still stands that it took you ONE YEAR to support the recent OS. I'm not aware of any other company in the DAW-world (or at all) that took this long. Are you really saying that's not Avid's fault? Seriously, in what reality do you guys live over there?
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #10  
Old 09-11-2019, 12:59 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,122
Default Re: iOS13 beta related issues? (iPad Pro 9.7 Gen1)

You are entitled to your opinion but I can assure you there were many reasons it took that long, and it wasn't that we are in a different reality.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solution for AXIOM Gen1 Not working with Yosemite John_Toolbox MIDI 0 04-08-2015 06:43 PM
Hyperthreading and 9172 etc related issues Tops3b Pro Tools 10 0 03-19-2013 11:15 AM
Internal HD related issues? tjacob Storage Subsystems 4 11-17-2010 02:48 AM
v7.3.1cs2 - Two (2) Video Related Issues Chief Technician Post - Surround - Video 3 03-21-2007 03:27 PM
Problems with a particular session...beta related? arecee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-12-2002 07:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com