Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 02-14-2017, 11:19 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,058
Default Re: Eleven & Logic X

Quote:
Originally Posted by theycallmegio View Post
last post for now


https://ibb.co/iDxhRF

the volumes are all at 0, could this by why logic isn't getting anything from the 11r? It doesn't seem to let me pull those markers over to the right. I feel like it must be something on the unit itself, or something I did with the computer but I can no longer get just the dry signal to record anymore (like I originally could)
No the volumes there don't affect anything, Audio MIDI setup just is not in control of them/they don't mean anything.

I'll look at your other posts later when I've got some free time.
Reply With Quote
  #22  
Old 02-14-2017, 11:31 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,058
Default Re: Eleven & Logic X

Quote:
Originally Posted by theycallmegio View Post
I will look into that, now I'm having trouble recreating what I just did to record wet sound. I can't get dry sound through input 1 anymore either.

right now my settings are still input 3 and outputs 1 and 2

now when I record there is a solid red bar, as opposed to showing the sound waves like before. Any ideas where I'm going wrong? I'm about to upload a pic of the face of the 11r in case I hit something by accident. I'm at a loss here

https://ibb.co/inTHtv

https://ibb.co/itxz6F

the 11r is still working as a standalone device, but now logic doesn't seem to be getting anything from the unit

I'm not sure what is going on there, the red region is recording audio. Not rendering the waveform might be due to a simple problem. Once you stop recording do you see the waverform? Can you play it back (try even if you can't see anything)? Can you hear the guitar while recording? (Unfortunately with how Logic Pro X works with the Eleven Rack you may even if things are not working well).

With Logic Pro X not running confirm the Eleven Rack works as a guitar processor.

Try starting with a new empty Logic Pro X session.
Reply With Quote
  #23  
Old 02-14-2017, 06:33 PM
theycallmegio theycallmegio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Ft Myers
Posts: 16
Default Re: Eleven & Logic X

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
I'm not sure what is going on there, the red region is recording audio. Not rendering the waveform might be due to a simple problem. Once you stop recording do you see the waverform? Can you play it back (try even if you can't see anything)? Can you hear the guitar while recording? (Unfortunately with how Logic Pro X works with the Eleven Rack you may even if things are not working well).

With Logic Pro X not running confirm the Eleven Rack works as a guitar processor.

Try starting with a new empty Logic Pro X session.
Thanks for following up!

I try to play it back and it's silent, there's no audio recorded. The waveform isn't visible after recording has stopped either.

The 11r is still functioning as a guitar processor, the only issue seems to be when I try to record.

Are there any screen shots that might help you better understand the issue?
Reply With Quote
  #24  
Old 02-15-2017, 11:04 PM
theycallmegio theycallmegio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Ft Myers
Posts: 16
Default Re: Eleven & Logic X

Turns out I was not checking 'load default patches' under the inputs selection upon starting a new project.

works like a charm now! Thanks so much Darryl!
Reply With Quote
  #25  
Old 02-16-2017, 10:24 AM
theycallmegio theycallmegio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Ft Myers
Posts: 16
Default Re: Eleven & Logic X

Somehow when I successfully record, I am unable to repeat the same steps the following day. I woke up today to continue recording only to find that once again I am not getting any signal through to logic.

I tried restarted, I checked the audio preferences to ensure the 11r is selected as the input. I checked all the same options as I did last night, but nothing is getting picked up on logic's end
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue with recording with Eleven Rack Patches into Logic Pro gregoryl Eleven Rack 7 08-19-2013 07:42 AM
Eleven Rack I/O settings with Logic JulianMartin Eleven Rack 2 11-07-2012 02:03 PM
Eleven Rack + Logic Pro + Lion theoduvivier Eleven Rack 0 06-13-2012 01:15 PM
Eleven Rack & Logic 9 - Again Basic Questions MR290378 Eleven Rack 3 10-20-2011 10:18 AM
Eleven Rack and Logic Pro CoiLive Eleven Rack 5 04-15-2011 01:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com