Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 07-10-2013, 08:49 AM
Kris75's Avatar
Kris75 Kris75 is offline
Space Cabin Audio
 
Join Date: Aug 2002
Location: Virginia
Posts: 1,552
Default Re: AIR Instruments, AAX Status and Upgrade Information

I can't wait for these!!! My card is ready!!!
__________________
Sign up for all things....AWESOME!




Kris
May the music move you
Reply With Quote
  #22  
Old 07-10-2013, 09:16 AM
Blissful World Blissful World is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Denver, Colorado USA
Posts: 145
Default Re: AIR Instruments, AAX Status and Upgrade Information

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post

Will drag and drop be incorporated?
According to a recent thread on Pro Tools Expert in which a high level Avid programmer chimed it, dragging PTIEP takes to the timeline is in fact a Pro Tools 11 issue, not an AIR issue. He didn't make it seem like a tremendously complicated feat of programming, and seemed amicable to adding the feature if enough of us want it ... which we do!
Reply With Quote
  #23  
Old 07-10-2013, 09:41 AM
kaiserpathos kaiserpathos is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Dallas, TX
Posts: 260
Default Re: AIR Instruments, AAX Status and Upgrade Information

+1

Dave Tremblay clarified that original drag & drop was some non-standard code to get that close AIR instrument integration in RTAS. He also said only a few plug/VIs were using this feature, and the non-standard way of doing it could create stability issues in the new PT11, so it was not going to be done early on....since stability/performance was the focus there their iterative cycle to finish PT11. That of course meant pairing down certain small-footprint features until later.

Dave said drag & drop can be done in PT custom code, or via standard OS API calls or something, and the preferred way was the standard way. So the cobbled/improvised drag & drop does not exist in PT11. Dave said that if they re-implement this feature, it would be done differently and standard so all plug manufacturers could take advantage of it. So he sounded like it was a ways out on their roadmap, but is at least going to be somewhere on the roadmap nevertheless.

I agree we should keep giving voice to wanting drag & drop back -- makes a sampling capture workflow much easier. I also think making it so that other samplers like Kontakt can join Structure in offering this feature would be fair too.
__________________
iMac i7 & MBP Retina i7 OSX.9.2 /Pro Tools 11.1.2 (w/ special guest-star appearances by Logic 10.0.6) / RME FF800 + Dangerous D-Box

"I survived the Great Launch Predicaments of PT11 2013."
Reply With Quote
  #24  
Old 07-10-2013, 10:42 AM
Blissful World Blissful World is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Denver, Colorado USA
Posts: 145
Default Re: AIR Instruments, AAX Status and Upgrade Information

Samara,

Has AIR talked about student pricing for PTIEP and, if so, can you quote it?
Reply With Quote
  #25  
Old 07-10-2013, 11:36 AM
Samara Winterfeld [AIR]'s Avatar
Samara Winterfeld [AIR] Samara Winterfeld [AIR] is offline
AIR Music Technology
 
Join Date: Jul 2013
Location: Cumberland, RI
Posts: 7
Default Re: AIR Instruments, AAX Status and Upgrade Information

Quote:
Originally Posted by Blissful World View Post
Samara,

Has AIR talked about student pricing for PTIEP and, if so, can you quote it?
I will find out about student/academic pricing. It is not something we have in place for AIR or SONiVOX at the moment. I'll let you know when I have an answer.

Thanks,

Samara
Reply With Quote
  #26  
Old 07-10-2013, 11:42 AM
Samara Winterfeld [AIR]'s Avatar
Samara Winterfeld [AIR] Samara Winterfeld [AIR] is offline
AIR Music Technology
 
Join Date: Jul 2013
Location: Cumberland, RI
Posts: 7
Default Re: AIR Instruments, AAX Status and Upgrade Information

Quote:
Originally Posted by kaiserpathos View Post
+1 - that's my understanding of the FAQ as well.

http://www.airmusictech.com/kb/article/1378
This is correct.

Samara
Reply With Quote
  #27  
Old 07-10-2013, 11:44 AM
Righty27 Righty27 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: UK
Posts: 1,025
Default Re: AIR Instruments, AAX Status and Upgrade Information

Hi Samara!

Seeing as you appear to be monitoring this thread currently, are you aware of the question in the other thread regarding access to upgrades to AIEP V2 by users of PTIEP V1 who are not registered with Avid but have purchased an iLok asset?

We have speculated as to how AIR would ensure we can also upgrade but would appreciate your confirmation that it its AIR's intention to let these users upgrade too. Thanks!
Reply With Quote
  #28  
Old 07-10-2013, 12:14 PM
Samara Winterfeld [AIR]'s Avatar
Samara Winterfeld [AIR] Samara Winterfeld [AIR] is offline
AIR Music Technology
 
Join Date: Jul 2013
Location: Cumberland, RI
Posts: 7
Default Re: AIR Instruments, AAX Status and Upgrade Information

Quote:
Originally Posted by Righty27 View Post
Hi Samara!

Seeing as you appear to be monitoring this thread currently, are you aware of the question in the other thread regarding access to upgrades to AIEP V2 by users of PTIEP V1 who are not registered with Avid but have purchased an iLok asset?

We have speculated as to how AIR would ensure we can also upgrade but would appreciate your confirmation that it its AIR's intention to let these users upgrade too. Thanks!
I'm going to be completely honest - I have no idea. We are working with Avid on ways to validate customers and this is an edge case we will also need to consider. When we figure it out I'll report back.

Many thanks for your patience.

Samara
Reply With Quote
  #29  
Old 07-10-2013, 12:18 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 3,991
Default Re: AIR Instruments, AAX Status and Upgrade Information

Quote:
Originally Posted by Blissful World View Post
According to a recent thread on Pro Tools Expert in which a high level Avid programmer chimed it, dragging PTIEP takes to the timeline is in fact a Pro Tools 11 issue, not an AIR issue. He didn't make it seem like a tremendously complicated feat of programming, and seemed amicable to adding the feature if enough of us want it ... which we do!
I concur with my learned colleague on this. While I understand and appreciate the technical reasons why drag drop from timeline into, say, Structure, will no longer be an option. If it can be resurrected in 2.1, that would be awesome! Speed things up!

So PLUS 1
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #30  
Old 07-10-2013, 12:21 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 3,991
Default Re: AIR Instruments, AAX Status and Upgrade Information

Quote:
Originally Posted by Samara Winterfeld [AIR] View Post
We have added new features to all of these instruments in addition to AAX support. You can read all about the new features here:

Hybrid 2.0
Strike 2.0
Structure 2.0
Transfuser 2.0
Velvet 2.0
Samara, in looking at the new features for Transfuser 2.0 I see:
New Sequencers
  • Poly Sequencer
    Sends MIDI data to a Transfuser Synthesizer module
-----


Does this mean we can send MIDI data to Transfuser assigned to a specific module? Will we also be able to send MIDI data FROM Transfuser to another VI or external MIDI instrument?



Thanks
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 5.1 Upgrade Information Avid General Discussion 7 02-07-2001 12:12 AM
Pro Tools 5.1 Upgrade Information Avid General Announcements 0 02-02-2001 04:43 PM
Upgrade information Przemek General Discussion 2 11-16-1998 12:49 AM
Please check the status of my upgrade. jweisbin General Discussion 1 09-21-1998 04:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com