Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-16-2009, 09:22 PM
halipino halipino is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 134
Angry Pro Tools 8.0.1 - hangs at Structure or Hybrid after launching

Pro Tools 8.0.1, CRASHES AND PROBLEMS...?

Well maybe there is something else going on in my PC or Digi002 hardware (not likely as everything was working just fine.............) but I just downloaded Pro Tools 8.0.1 updater and after installing PT would not boot up!

After running the installer, the app was loading plug-ins and kept freezing up on the hybrid.dpm so what could I do? I uninstalled PTLE8.01 and came back around again after deleting drivers/plugs etc and defraged, ran registry cleaners (blah blah bah etc etc...) and went to re-install PT8 and try to do a rebuild but now PT hangs on Structure.dpm and won't start!

This is not good! not good at all!

Anyone with a solid clue, please I need some guidance to get back in the game here.

I am running XP PRO/SP3 with 4GB's Ram/ AMD Dual Core fyi.
thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2009, 09:36 PM
KoryF KoryF is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
Default Re: Pro Tools 8.0.1, a free software update that provides CRASHES AND PROBLEMS...?

if you dont use structure at all, or if its not that important to you, what you can do is remove it from your plug-ins folder by following this path:

"C:\Program Files\Common Files\Digidesign\DAE\Plug-Ins"

it could be that the structure.dpm file is corrupt.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-17-2009, 12:20 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,872
Default Re: Pro Tools 8.0.1, a free software update that provides CRASHES AND PROBLEMS...?

Are you sure you haven't let IE8 install? If so, that is likely your issue.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 09-17-2009, 08:58 AM
halipino halipino is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 134
Default Re: Pro Tools 8.0.1, a free software update that provides CRASHES AND PROBLEMS...?

Hi Kory as described PT hangs on both hybrid.dpm & Structure.dpm.
Could both plugs corrupt so quickly?


**********************************

Hi Tom yes I have IE8 installed but everything was fine before I ran the new Pro Tools 8.0.1 updater.

Is this a known issue with only
8.0.1? Under pt8.0 everything ran perfectly as of yesterday
Reply With Quote
  #5  
Old 09-17-2009, 09:05 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Pro Tools 8.0.1, a free software update that provides CRASHES AND PROBLEMS...?

This is a known issue with the latest versions of those plugins. Is it possible that you were using older versions when you were using 8.0?

The recommendation from Digidesign is not to use Internet Explorer 8 on any Pro Tools systems at the present time. I would follow that advice until they get it sorted.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #6  
Old 09-17-2009, 09:11 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Pro Tools 8.0.1, a free software update that provides CRASHES AND PROBLEMS...?

Is Tamara Home? She was home before
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #7  
Old 09-17-2009, 09:36 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,872
Default Re: Pro Tools 8.0.1, a free software update that provides CRASHES AND PROBLEMS...?

Quote:
Originally Posted by halipino View Post

Hi Tom yes I have IE8 installed but everything was fine before I ran the new Pro Tools 8.0.1 updater.

Is this a known issue with only 8.0.1? Under pt8.0 everything ran perfectly as of yesterday
Please uninstall IE8. Go back to 7. There are interactions that can differ with every installation. If for some reason you feel you will need a browser on your DAW, go get Firefox or Chrome.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #8  
Old 09-17-2009, 09:42 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,629
Default Re: Pro Tools 8.0.1, a free software update that provides CRASHES AND PROBLEMS...?

Next time, save yourself a lot of aggravation by haing a backup plan. Mine is to clone the system drive to a spare drive before running any update. This way if the update goes sour(and I feel your pain) you can swap the drive and go back to work. Another otpion is to save a drive image that you can restore from. Axronis True Image is what I use but there are other options(even some free ones).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #9  
Old 09-17-2009, 09:55 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,872
Default Re: Pro Tools 8.0.1, a free software update that provides CRASHES AND PROBLEMS...?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Next time, save yourself a lot of aggravation by haing a backup plan. Mine is to clone the system drive to a spare drive before running any update. This way if the update goes sour(and I feel your pain) you can swap the drive and go back to work. Another otpion is to save a drive image that you can restore from. Axronis True Image is what I use but there are other options(even some free ones).
This is great advice. Do it before any change is made to you system (or any other) drive. We image at the end of each working day.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #10  
Old 09-17-2009, 10:13 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,526
Default Re: Pro Tools 8.0.1, a free software update that provides CRASHES AND PROBLEMS...?

As indicated, the problem is with IE8 and reverting back to IE7 should fix it.

I've edited the thread title for clarity.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Navigating to Browser tab in Structure hangs Pro Tools unifunkd Virtual Instruments 54 06-06-2011 01:16 AM
Hybrid & Structure are YELLOW in PT9 spearson8 macOS 3 04-26-2011 07:36 PM
Pro Tools 8 LE hangs after launching the DAE - restoring tracks: activating kicks trendkill 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-28-2011 07:46 PM
Hangs on structure...... hootist 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 05-10-2010 11:56 AM
GUI not visible for Structure with Hybrid Andy Murdock Virtual Instruments 11 04-20-2009 01:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com