Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-24-2008, 03:37 PM
GeckoMusic GeckoMusic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lowell, MA
Posts: 6
Default Midi CC automation

Is there a way to use a Midi CC to control an automated parameter with M-Powered?

For example, I want to use the modulation wheel on my Axiom keyboard to adjust the frequency of a high pass filter.

Another similar question: Is is possible to use the amplitude of a track to control the level of an EQ? For example: Use the amplitude of the Kick drum to automate the gain of a band pass filter on the bass.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-29-2008, 12:41 PM
Jon E. Jon E. is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 141
Default Re: Midi CC automation

The answer to your first question depends on whether or not your plug in supports MIDI continuous controller input. As far as I know, DigiRack plug ins do not.

The answer to your second question is yes, many if not all DigiRack plug ins support side chaining and key inputs. Page 22 of the v7.3 DigiRack plug in guide should give you a pretty good launch point. Jon E.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2008, 05:28 PM
GeckoMusic GeckoMusic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lowell, MA
Posts: 6
Default Re: Midi CC automation

The EQ built into pro-tools does not have a side chain input.

If we are talking the standard plugins that come with Pro-Tools 7.4 the answers are really No and No?

The only plugin with a side chain that I can find is the compressor. What EQ has a side chain input for Pro-Tools?

There has to be another way besides a side chain. Can the midi controller be mapped to faders or knobs in any way?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI Automation to Audio Track Automation BBKBB Pro Tools 10 6 11-28-2012 01:56 PM
Convert MIDI automation to audio automation jnash 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-21-2010 03:28 PM
Midi Automation on LE 8 lideeq 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-30-2009 02:33 AM
Automation with Midi?? MdotCash 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 03-05-2009 05:50 PM
Midi volume automation when there was none smlworld MIDI 0 06-07-2007 06:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com