Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 01-06-2016, 05:37 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

I just test it, it's doesn't seem to have any slow down.

I've tested on a Mac Pro 4.1 2009/16G Ram/512 SSD for OSX/ATI Radeaon HD 5770/ PT HD 12.4 - > Native PCIe + HD Omni (with HD driver 12.4) / Decklink 4K PCIe with Video ref / Fibre Channel PCIe LSILogic
EL Capitan 10.11.2
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro

Last edited by Marco Bernardo; 01-06-2016 at 07:13 PM.
Reply With Quote
  #32  
Old 01-07-2016, 08:03 AM
Oliver M Oliver M is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Europe
Posts: 966
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Thanks for checking Marco. Strange as its rather slow for me on both Macs.
It takes pretty long until the Audio Files checkbox is checked.
Reply With Quote
  #33  
Old 01-07-2016, 11:44 AM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Quote:
Originally Posted by Oliver M View Post
Thanks for checking Marco. Strange as its rather slow for me on both Macs.
It takes pretty long until the Audio Files checkbox is checked.
I will try them on another mac and give you some insight.
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #34  
Old 01-07-2016, 08:21 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Hi Oliver,

I've made a screenacapture executing the script.

PlayVideoHere

Hope it helps.
Regards,
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #35  
Old 01-08-2016, 01:24 AM
Oliver M Oliver M is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Europe
Posts: 966
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Thx Marco. Yes, thats exactly what I am seeing, totally slow. The same script runs about 3-4 times faster on Yosemite.
Reply With Quote
  #36  
Old 01-08-2016, 09:22 AM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Quote:
Originally Posted by Oliver M View Post
Thx Marco. Yes, thats exactly what I am seeing, totally slow. The same script runs about 3-4 times faster on Yosemite.
I've found this by the way.

Quote:
Script seemed to be slow because of what appears to be a system-related slowness in El Capitan with the GUI Scripting “click” command. His script uses this functionality to automatically click a menu item from a status bar item, and for some reason this click is taking a long time even when the script is run from Script Editor.
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #37  
Old 01-08-2016, 12:20 PM
Oliver M Oliver M is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Europe
Posts: 966
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Quote:
Originally Posted by Marco Bernardo View Post
I've found this by the way.
Quote:
Script seemed to be slow because of what appears to be a system-related slowness in El Capitan with the GUI Scripting “click” command. His script uses this functionality to automatically click a menu item from a status bar item, and for some reason this click is taking a long time even when the script is run from Script Editor.
Thx Marco.
My script is not clicking a status bar item but a checkbox in a none cocoa dialog window. Anyway, there’s no explanation as to why El Capitan is so slow in this regard.
I am not sure who’s supposed to fix this slowness, Apple or Avid.
Reply With Quote
  #38  
Old 01-08-2016, 04:23 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Quote:
Originally Posted by Oliver M View Post
Thx Marco.
My script is not clicking a status bar item but a checkbox in a none cocoa dialog window. Anyway, there’s no explanation as to why El Capitan is so slow in this regard.
I am not sure who’s supposed to fix this slowness, Apple or Avid.
Better complain to both and see who try to resolve this. :)
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #39  
Old 01-10-2016, 03:34 PM
Oliver M Oliver M is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Europe
Posts: 966
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

Quote:
Originally Posted by Marco Bernardo View Post
Better complain to both and see who try to resolve this. :)
Rest assured it has been reported to both parties! ;-)
Reply With Quote
  #40  
Old 01-16-2016, 12:52 PM
Dan Smith's Avatar
Dan Smith Dan Smith is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 115
Default Re: Automation AppleScripts for Pro Tools (Mac)

These are really, really great. Thanks so much for sharing them.

Any chance you could share the script commands to close the AudioSuite window? I'm trying to create a script that will loop through and close all the audiosuite plugins open, not just the one. Do you know if this is possible?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 12 Trim Automation bleu@cheerful.com Pro Tools 12 2 08-16-2015 05:25 AM
Pro Tools 11.2.1 Automation Bug?! Gneal550 Pro Tools 11 1 11-22-2014 02:15 PM
GRM tools automation bug? D'Animation Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-08-2014 09:21 AM
scripting Pro Tools; automation Bermaster 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 10-01-2004 01:38 PM
AppleScripts and other Macros for PT Bergeron Tips & Tricks 1 11-15-1999 07:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com